Comunicat de presa Timisoara Saracens

Comunicat de presa cu privire la decizia Comisiei de Disciplina din 18.01.2017, referitor la partida anulata Timisoara Saracens v Stade Francais Paris din 14.01.2017

18.01.2017

Ca urmare a deciziei Comisiei de Disciplina independente intrunite in data de 18.01.2017, pentru a analiza rapoartele prezentate ca urmare a evenimentelor din data de 14.01.2017, data la care partida Timisoara Saracens v Stade Francais Paris din cadrul Campionatului European Challenge Cup nu s-a mai disputat, clubul nostru isi asuma decizia Comisiei si repercusiunile impuse.

Pana la acest moment am dat publicitatii suficiente detalii cu privire la modul in care am incercat sa asiguram disputarea partidei, la eforturile ulterioare depuse de toti cei implicati in organizarea acestui meci pentru a incerca reprogramarea acesteia, iar alte informatii ar fi acum redundante.

Avand in vedere faptul ca participarea in aceasta competitie presupune semnarea unui Acord de Participare in urma caruia toate cluburile calificate, fara exceptie, agreaza regulamentul competitiei cu toate obligatiile si responsabilitatile care intervin, ne asumam, la randul nostru, faptul ca prin semnarea respectivului Acord, am luat la cunostinta si ne supunem aceluiasi regulament. Conform acestuia, cluburile gazda au obligatia de a se asigura ca partidele programate pe teren propriu se pot desfasura, indiferent de conditiile atmosferice.

Respectul acordat competitiei, precum si valorilor rugby-ului pe care clubul nostru le cultiva si le urmeaza, ne impun sa nu escaladam aceasta decizie pentru a nu exacerba postura neplacuta si nedorita in care se afla clubul nostru, rugby-ul timisorean si rugby-ul romanesc, ca urmare a acestui eveniment neprevazut.

In intentia de a nu afecta bugetul clubului pe anul competitional in curs si pentru a sustine performanta si obiectivele echipei, penalizarea pecuniara impusa in baza deciziei va fi achitata din surse private.

Dorim sa ne concentram pe urmatoarea etapa a primului nostru sezon din Campionatul European Challenge Cup si, cu invatamintele si concluziile acumulate in urma acestei experiente, sa revenim in primavara cu incredere si determinare pentru a continua CALATORIA inceputa acum 6 ani.

Dusan Filipas, Timisoara Saracens