Valentin CALAFETEANU: Un interviu cu un campion despre performanta la Timisoara Saracens

 

02.02.2017

Valentin Calafeteanu, performanță și sacrificiu

Ne despărțim, la începutul acestui sezon, de jucători excepționali care au străbătut intregul traseu ascendent al echipei Timișoara Saracens cu îndârjire și putere nemărginită. În spatele acestora sunt însă oameni care și-au dedicat întreaga viață pasiunii pentru sport și care au crescut cultura rugbyului în inimile tinerilor ce reprezintă viitorul acestei lumi.

Valentin Calafeteanu vorbește despre sacrificiu, prietenie și aspirații. Acesta privește către anii care au trecut și reușește să contureze intreaga sa carieră în cuvinte pline de emoție la adresa clubului nostru. Mulțumește echipei Timișoara Saracens și privește cu încredere către echipa de juniori, conștient de responsabilitatea pe care clubul o are în formarea acestora.

  1. Cum ai rezuma evoluția ta în cadrul clubului Timișoara Saracens?

Rezultatele mele sunt rezultatele echipei, iar celelalte titluri individuale sunt pe plan secund. În final, cifrele spun totul despre ceea ce am reprezentat eu pentru această echipă.

       2. Care sunt lucrurile pe care crezi că se poate pune accent în următorul sezon?

Cred că lucrurile care trebuie puse în prim-plan în următorul sezon ar fi un management cât mai bun și formarea cât mai multor jucători tineri, români, așa cum Baia Mare a început să facă.

       3. Postul tău este unul cheie în cadrul echipei, cum definești atribuțiile tale?

Atribuțiile unui mijlocaș la grămadă sunt acelea de conducător de joc. El este cel care împreună cu mijlocașul la deschidere trebuie să dirijeze întreaga activitate a echipei. Ambii trebuie să fie lideri, atât prin joc, dar mai ales prin atitudinea lor față de coechipieri.

       4. Cum ai depășit momentele grele din carieră?

Le-am luat ca pe un semn, știam că depășindu-le voi deveni și mai puternic. Mereu am fost pozitiv în momentele grele ale carierei mele și consider că acestă gândire este un punct foarte important.

       5. Ai putea da exemplu de trei jucători cu care ai legat o prietenie ce va continua dincolo de activitatea sportiva?

Cei cu care m-am înțeles cel mai bine pe terenul de joc sunt Stelian Burcea, Valentin Popârlan și Florin Vlaicu. Prieteniile pe care le-am legat de-a lungul activității mele sportieve au continuat și vor continua și în viața de zi cu zi.

        6. Ai putea să faci o evaluare a sezonului încheiat?

A fost un sezon în care pe plan intern, în prima jumătate a lui, a fost  perfect, încununat cu cel mai pretios trofeu obținut pentru această echipă, Cupa Romaniei, castigat chiar în fața propriilor suporteri. Atât prin jocul prestat de către echipă, cât și prin rezultatul final a fost cel mai frumos trofeu pentru mine. În a doua jumătate a sezonului, jocul atât individual, cât și al echipei a scăzut, iar acest lucru ne-a dus la rezultatele sub așteptări din Cupele Europene.

      7. Care sunt așteptările pe care le lași în urma ta, referitoare la evoluția clubului Timișoara Saracens?

Nu sunt în măsură să stabilesc eu țintele următoare ale echipei, însă le doresc succes și sper să își atinga obiectivele propuse!

       8. Unde te vezi în următorii ani și ce perspectivă ai asupra viitorului?

Îmi doresc să performez în continuare ca și jucător, iar în viitor ma vad făcând parte tot din lume rugbyului. M-am dedicat înca de la vârsta de 7ani în totalitate acestui sport minunat, este normal să îmi doresc continuitate.

      9. Dacă te-ai întoarce în timp, la primul meci, care ar fi mesajul pe care ți l-ai transmite, folosindu-te de experința acumulată?

Nu aș schimba nimic din ceea ce am fost, nu am nici un fel de regrete. Iar dacă am greșit cu ceva, am făcut-o pentru a deveni mai bun, acesta este cursul normal al unei evolutii.

      10. Privind către echipa de juniori, le poți transmite o îndrumare?

Acesta este subiectul care ma atinge cel mai mult, si anume copiii si juniorii acestei echipe. În urma acestor 7ani fabulosi, am creat modele printre ei și tocmai de aceea cei care conduc acest club au responsabilitatea să îi ajute să îsi îndeplinească visul, acela de a deveni cu adevarat rugbysti, de a juca pentru Timisoara și, de ce nu, pentru echipa  natională a României.

Valentin Calafeteanu a evoluat alături de Timișoara Saracens Rugby Club din 2011, moment în care a câștigat titlul de cel mai bun marcator al Super Ligii. Împreună cu aceștia continuă să câștige titluri în campionatul intern, anul acesta fiind prezent în meciurile din European Challenge Cup. 

În momentul de față, Valentin are 87 de selecții la echipa națională unde a debutat întru-un meci împotriva Japoniei, în 2004. Format de RC Grivita și promovat în echipa de seniori Dinamo București, întreaga sa viață s-a format în jurul acestui sport, iar ceea ce urmează pentru el este continuitatea unei pasiuni transformate prin muncă în performanță.
Îți dorim mult succes, Valentin Calafeteanu, ne vom reîntâlni în curând în teren! 

 
 
© Copyright 2018 RCM mvt