Timişoara Saracens intalneste Krasnîi Iar Krasnoiarsk in barajul de calificare pentru grupele Challenge Cup

 

24.02.2017

În urma anunţului oficial făcut de forul care gestionează competiţiile europene, European Professional Club Rugby (EPCR), Timişoara Saracens Rugby Club va înfrunta pentru calificarea în grupele Challenge Cup 2017-2018 Krasnîi Iar Krasnoiarsk. Meciul tur va avea loc pe 1 aprilie, în Rusia, iar retur în 22 aprilie, pe stadionul „Dan Păltinişanu”.

 

Valentin Popârlan a declarat pentru Federaţia Română de Rugby: „Krasnîi Iar va fi un adversar dificil ţinând cont de zona geografică şi sper să nu avem  probleme cu vizele în ceea ce-i priveşte pe jucătorii străini pentru că întotdeauna au fost probleme legate de acest aspect. Ştiu că echipa rusă a avut un parcurs bun de calificare până la meciul de baraj. În ceea ce ne priveşte pe noi ca echipă, obiectivele sunt aceleaşi – calificare în grupele principale şi câştigarea campionatului intern. Trebuie să fim concentraţi, să tratăm fiecare meci cu seriozitate, să îi respectăm ca adversari, să fim uniţi şi să credem în şansa noastră. Este un avantaj pentru noi că se joacă tur-retur şi că practic, calificarea se va juca acasă. Participarea în ediţia trecută este un avantaj pentru noi, am luat contact cu ceea ce înseamnă rugbyul european la nivel inalt,  ştim unde ne sunt punctele slabe, pe ce trebuie să lucrăm ca să fim mai buni. Ne dorim să avem rezultate mai bune decât în ediţia actuală, unde am avut o grupă cu adversari puternici.”


 

Krasnîi Iar Krasnoiarsk este o echipă din Krasnoiarsk, emblemă a rugbyului rusesc, înfiinţată în 1975, cu un buget impresionant și numeroși jucători străini. 

În celălalt meci al play-off-ului, rușii de la Enisei STM Krasnoiarsk vor juca, tot în dublă manșă, pe 2 și 23 aprilie, cu italienii de la Mogliano Rugby. Echipele Krasnii Iar și Mogliano Rugby au ajuns în play-off după ce și-au câștigat grupele de pre-calificare.

În premieră, cele două echipe care se vor califica în grupe, în urma partidelor de baraj, vor juca o finală simbolică, pe 12 mai, la Edinburgh.

LUPTĂ TIMIȘOARA!

 

articol: Andreea Tiriplica
 
 
© Copyright 2018 RCM mvt