Timisoara Saracens infrunta Krasni Yar Krasnoyarsk in turul barajului pentru Challenge Cup

 

30.03.2017

Pentru a doua oara consecutiv, Timisoara Saracens SCM UVT se afla in fata unui vis maret, calificarea in grupele European Challenge Cup 2017/2018. Cea de-a doua cea mai valoroasa competitie din rugby-ul european ne aduce de data aceasta fata in fata cu rusii de la Krasni Yar Krasnoyarsk, o echipa solida cu un joc puternic si inchegat. Cine sunt adversarii nostri din barajul european ce-i va aduce la Timisoara pe 22 aprilie, vom analiza in cele ce urmeaza. 

 

Ne aflam in fata unei adevarate forte a rugby-ului rusesc, multipla campioana a Rusiei si URSS-ului, cu un palmares impresionant si o istorie indelungata. Fondat în 1969, în orașul Krasnoyarsk (considerat capitala rugby-ului rusesc), Krasni Yar este printre cele mai de succes grupari din sportul cu balonul oval din Rusia. Adversarii nostri au in palmares nu mai putin de zece titluri de campioana Nationala a Rusiei (titluri obtinute in 1992, 1994, 1995, 1996, 1997, 1998, 2000, 2001, 2013, 2015), la egalitate într-un clasament all time al campioanelor cu VVA Saracens (Monino), o grupare care din 2013 e parte a retelei Saracens Global Network. Tot in palmaresul echipei Krasni Yar putem trece doua titluri de campioana a Uniunii sovietice, titluri dobandite in 1990 si in 1991, precum si   o serie de 7 Cupe ale Rusiei (1995, 1996, 1998, 2003, 2006, 2011, 2013). 

Dupa o perioada incununata de succes inregistrata in anii 90, echipa Krasni Yar intra in declin, relansarea lor fiind efectuata cu un an inaintea echipei Timisorene, in 2010. Tot in 2010 rusii reusesc sa incheie un parteneriat cu faimosul club neo-zeelandez Canterbury Crusaders, precum si cu Uniunea de Rugby din regiunea Canterbury. Impactul rugby-ului din emisfera sudica isi spune cuvantul in jocul practicat de Krasny Yar, lotul efectuand anual stagii de cate doua luni in Noua Zeelanda, stagii cu antrenamente la cel mai inalt nivel, amicale si teste puternice. Asa cum declara vice-presedintele clubului nostru, Dusan Filipas, "se vede clar ambitia mare de accedere in Europa a rusilor. Vorbesc despre asta investitiile facute in club, achizitiile de jucatori straini precum si bugetul impresionant al echipei". 

In lotul actual al siberienilor se regăsesc trei tongalezi (Sione Fukofuka, Akameta Fe’ao, Eddie Paea) precum si namibianul John Van Staden (adus de la Sharks XV). Tot pentru Krasnîi Yar evolueaza in lotul actual,  doi georgieni – Lasha Malaghuradze si Mikheil Tsiklauri, dar și jucatori din Republica Moldova, Victor Arhip si Oleg Prepelita, ultimul fiind jucator bine cunoscut in liga rusa. De curand a fost confirmata revenirea in 2016 la clubul rus a lui Fangatapu Apikoto, alt jucator tongan puternic cunoscut pentru viteza sa de reactie si a georgianului Lasha Lomidze, adus de la clubul francez Beziers.Datorita conditiilor meteo din acesta perioada din Krasnoyarsk (oras situat in zona siberiana), meciul tur dintre Krasni Yar Krasnoyarsk si Timisoara Saracens a fost stabilit sa se desfasoare pe stadionul Rustavi in apropiere de Tibilisi, Georgia sambata aceasta, 01.04.2017, incepand cu ora 14:00, ora Romaniei. Conform informatiilor oficiale de pe site-ul alb-verzilor, acestia au inchiriat o intreaga baza sportiva pentru 3 saptamani in Tibilisi, pregadindu-se in Georgia zilnic pentru confruntarea cu Timisoara Saracens SCM UVT. 

Returul barajului european se va desfasura pe data de 22.04.2017, incepand cu ora 14:00, la Timisoara, pe stadionul Dan Paltinisanu. Sa tinem pumnii echipei noastre, ne incredem in concentrarea lor maxima din teren si le uram sa aiba parte de rezistenta fizica si inspiratie in joc! HAI TIMISOARA! 

 

SaveSave

 
 
© Copyright 2018 RCM mvt