Comunicat de presa EPCR: Competitia de calificare pentru Campionatul European Challenge Cup a primit o noua identitate

31.03.2017

Conform comunicatului de presa lansat astazi de EPCR, Competitia de Calificare pentru Campionatul European Challenge Cup se va numi European Rugby Continental Shield

Initiat in 2015 de catre EPCR, in parteneriat cu Federatia de Rugby a Italiei (FIR) si cu Rugby Europe, scopul competitiei „Continental Shield” („Scutul Continental”) este acela de a largi popularitatea cluburilor de rugby din Europa si de a da cluburilor din diferite tari oportunitatea de a participa in Campionatul European Challenge Cup.

Competitia „Scutul Continental”, care a fost deja disputata de cluburi provenind din campionatele interne ale Italiei, Romaniei, Rusiei, Spaniei, Portugaliei, Germaniei si Belgiei, va ajunge la apogeu in acest sezon atunci cand cele doua echipe ce se vor califica pentru sezonul 2017/18 al Campionatului Challenge Cup vor juca un meci final in complexul BT Murrayfield, partida programata pentru sambata, 13 mai, la pranz.

S-au calificat deja in etapa de baraj a „Scutului” echipele Enisei-STM si Krasny Yar din Rusia, precum si Timisoara Saracens si Mogliano Rugby din Italia. Aceste echipe isi vor disputa mult ravnitele pozitii din urmatorul sezon al Challenge Cup.

Krasny Yar si Mogliano au ajuns in etapa de baraj ca urmare a clasarii pe prima pozitie in grupele din care au facut parte in luna ianuarie, in timp ce Enisei si Timisoara s-au calificat ca urmare a participarii in grupele Challenge Cup.

In prima serie a partidelor de baraj, Mogliano ii vor gazdui pe Enisei pe Stadionul Maurizio Quaggia, iar Krasny Yar se vor infrunta cu Timisoara Saracens pe stadionul din Rustavi, Georgia.

Partidele care vor decide cele doua echipe calificate in sezonul 2017/18 al Campionatului European Challenge Cup sunt programate pentru data de 22 aprilie. Ambele cluburi ce se vor califica pentru grupele Challenge Cup vor disputa Finala competitiei „Scutul Continental” la Edinburgh.

Clasament si program play-off

(Clasamentul este bazat pe performanta din sezonul 2016/17 al Challenge Cup si al „Scutului Continental”)

1 Enisei-STM
2 Timisoara Saracens