Timisoara Saracens a reluat returul SuperLigii printr-o victorie cu bonus ofensiv pe teren propriu, impotriva CSM Bucuresti

 

09.04.2017

Timisoara Saracens si-a asigurat prima victorie din a doua jumatate a sezonului 2016/17 al SuperLigii CEC Bank invingand cu punct bonus ofensiv CSM Bucuresti.

 

Anuntat a fi meci derby, ca urmare transferului la CSM Bucuresti a 4 fosti jucatori ai Timisoarei, partida de sambata, 8 aprilie, a inceput cu o prima greseala a gazdelor, penalizata cu lovitura libera pentru ne-eliberarea placatului. Valentin Calafeteanu a deschis, astfel, scorul partidei, inscriind primele 3 puncte in contul oaspetilor in min. 2.

 

Replica Timisoarei Saracens nu a intrziat sa apara, cand 4 minute mai tarziu CSM a fost penalizata pentru cadere intentionata peste balon in spontana, iar capitanul Timisoarei, Valentin Poparlan a ales repunerea din margine, pentru ca Eugen Capatina si pachetul de inaintare sa inscrie din mol, primul eseu al gazdelor. Jack Umaga a transformat, iar Timisoara Saracens au preluat conducerea, cu 7 la 3.

 

In minutul 13, gazdele au creat o noua oportunitate de eseu prin mol. De data aceasta, Marian Drenceanu a fost purtatorul de balon care, impreuna cu colegii inaintasi, a inscris urmatoarele 5 puncte pentru Timisoara Saracens. Oportunitatea de mol a fost creeata tot cu ajutorul pachetului de inaintare, CSM Bucuresti fiind penalizata pentru opozitie incorecta in gramada ordonata, ceea ce a permis gazdelor alegerea unei noi repuneri din margine. Jack Umaga a transformat eseul si Timisoara Saracens s-au departajat la 14 – 3.

 

6 minute mai tarziu, CSM Bucuresti reusesc un turnover la mai putin de 2 metri de linia de eseu a Timisoarei si profita deschizand pe partea stanga, ramasa fara aparatori, unde Daniel Faasen aseaza fara probleme balonul in terenul de tinta inscriind primul eseu al oaspetilor. Vali Calafeteanu transforma si diferenta se reduce la 14 – 10.

 

In urmatoarele 13 minute CSM Bucuresti incearca sa preia conducerea, fara sorti de izbanda, nereusind decat un eseu anulat pentru pasa inainte. In min. 31, o noua pasa inainte a oaspetilor, da posibilitatea Timisoarei Saracens de a-si arata superioritatea in gramada ordonata, din care se lanseaza in cursa pe partea dreapta, pe langa linia de tusa, Stefano Hunt, urmat de proaspatul intrat Marius Simionescu, a carui pasa decisiva ii permite mijlocasului la gramada Henry Seniloli sa aseze din nou balonul in terenul de tinta. Desi ramas netransformat, eseul departajeaza Timisoara Saracens la 19 – 10 in min. 32.

 

Inainte de pauza, Timisoara Saracens fac din nou un efort de echipa, combinand spectaculos in timp ce inainteaza de neoprit spre terenul de tinta advers. Schimband jocul succesiv de pe o parte in cealalta a terenului, Timisoara Saracens inainteaza constant si inscriu prin Mike Stewart eseul de punct bonus ofensiv, dupa 7 faze de fixare. Transformarea lui Jack Umaga permite Timisoarei Saracens sa intre la vestiare cu diferenta considerabila de 26 la 10.

 

Primele 15 minute ale celei de-a doua reprize aduc in fata spectatorilor o demonstratie de forta a pachetului de inaintare timisorean, care isi dovedeste net superioritatea, atat in repuneri din margine, cat si in gramada ordonata. Inclestarea greilor se finalizeaza prin cursa facuta de Lötter Pretorius si Mike Stewart, lansati de Jack Umaga din 40-ul bucurestean, cursa finalizata de Henry Seniloli care inscrie cel de-al 5-lea eseu al Timisoarei. Jack Umaga transforma fara greseala si Timisoara Saracens se distanteaza la 33 – 10 in min. 57 al partidei.

 

Doar 3 minute mai tarziu, gazdele inscriu cel de-al 6-lea eseu, initiat din repunerea in aliniament din apropierea 22-ului oaspetilor. Gazdele au debusolat apararea CSM-ului prin schimbari rapide a jocului de pe stanga pe dreapta, pana cand Lötter Pretorius paseaza o ultima data lui Jack Umaga pe extrema stanga, pentru ca acesta sa culce balonul in terenul de tinta. Acelasi Umaga rateaza transformarea de aceasta data, dar Timisoara Saracens conduceau deja detasat cu 38 la 10.

 

Gazdele nu-si opresc atacurile si lasa CSM Bucuresti fara suflu si fara aparare, cand fundasul Stefano Hunt gaseste spatiul larg de pe partea stanga a terenului si, dupa o cursa de 10 metri, il lanseaza pe Lötter Pretorius care finalizeaza nestingherit. Omul Meciului, Jack Umaga transforma cel de-al 7-lea eseu al Timisoarei Saracens, iar tabela arata 45 – 10 in favoarea gazdelor.

 

In minutul 67 Timisoara Saracens raman in 14 jucatori ca urmare a cartonasului galben vazut de capitanul echipei pentru placaj in aer, dar abia 9 minute mai tarziu Daniel Faasen reuseste sa profite de o nisa in apararea gazdelor pentru a inscrie cel de-al doilea eseu al oaspetilor.

Acelasi Faasen transforma si aduce un total de 17 puncte in contul CSM Bucuresti, dar punctele nu sunt nici pe departe suficiente pentru a mai putea smulge Timisoarei Saracens prima victorie cu punct bonus ofensiv din returul SuperLigii.

 

Scor final: Timisoara Saracens 45 – 17 CSM Bucuresti.

 

Timisoara Saracens i-au aliniat pe:

15. Stefano Hunt; 14. Vladut Zaharia; 13. Brian Sefanaia; 12 Florin Popa; 11. Fonovai Tangimana; 10. Jack Umaga; 9. Henry Seniloli; 1. Edmund Aholelei; 2. Eugen Capatina; 3. Horatiu Pungea; 4. Valentin Poparlan (C); 5. Marian Drenceanu; 6. James Doyle; 7. Dorin Lazar; 8. Michael Stewart.

Rezerve: 16. Andrei Radoi; 17. Sione Halalilo; 18. Samuel Maris; 19. Ionut Muresan; 20. Lötter Pretorius; 21. Marius Simionescu; 22. Marian Gorcioaia; 23. Randall Morrison

 
 
© Copyright 2018 RCM mvt