Chester Williams revine la Timisoara in functia de director de rugby

 

05.05.2017

Conducerea Clubului Timisoara Saracens SCM UVT a decis readucerea la Timisoara a lui Chester Williams până la finalul Superligii cel putin. Acesta va ocupa funcția de Director de rugby, nu de antrenor, coordonanad alaturi de Sosene Anesi (antrenor principal interimar) antrenamentele, pregătirea fizică și mentală ale echipei. 


La două săptămâni după despărțirea de antrenorul Grainger Heikell, conducerea Timisoara Saracens SCM UVT a luat o decizie importantă din punct de vedere strategic și mental pentru finele sezonului: Chester Williams, campion cu Timișoara în 2012 și 2013, a revenit pentru a pune umărul la cucerirea celui de-al cincilea titlu din istoria clubului de pe Bega.  
După trei ani și jumătate, Chester Williams revine în rugby-ul timișorean. Legendarul rugbyst sud-african, campion mondial cu „Springboks” în 1995, și-a lăsat puternic amprenta pe istoria sportului cu balonul oval de pe Bega, prin cele două titluri naționale cucerite în 2012 și 2013 cu RCM UVT. Practic, sub comanda lui Chester Williams, Timișoara a trăit bucuria unui titlu național după o pauză de patru decenii. 

„E întotdeauna minunat să revin la Timișoara, printre prietenii și frații mei, așa cum îmi place să-i numesc. Mă bucur să-i revăd și pe jucători, întotdeauna mă simt aici ca într-o familie mare și fericită. Iubesc clubul acesta foarte mult, astfel că îi voi sta la dispoziție cu orice fel de ajutor lui Sosene Anesi, mă voi ocupa atât de aspectele din teren, cât și de cele din afara lui. Sunt nerăbdător înaintea acestei provocări, îmi doresc foarte mult să pun umărul la un nou titlu pentru Timișoara”, a declarat Chester Williamsla conferinta de presa de astazi.

În cadrul conferinței de presă organizate cu această ocazie, vicepreședintele Dușan Filipaș a declarat că discuțiile cu Chester Williams au început duă înfrângerea dureroasă din Barajul Challenge Cup (Continental Shield) suferită cu Krasny Yar. 

„Un leu rănit e mai periculos decât unul care își face siesta, sau care nu e înfometat. Astăzi, Timișoara e un leu rănit. Chiar dacă suntem creditați de unii specialiști cu a treia șansă la titlu, din punctul nostru de vedere suntem favoriți și ne vom impune. Nu aș spune că e momentul cel mai greu din ultimii ani, dar cert este că nu ne-am mai întâlnit cu o astfel de situație, care, inevitabil, apare la orice echipă mare. După șase ani în care am dominat în totalitate competițiile interne, am câștigat opt finale, a intervenit, pe fondul unui aspect mental și al unei scăderi de energie, acel insucces cu rușii, care s-a continuat prin meciul slab făcut de noi la Baia Mare. Dar, ca orice club mare, nu privim doar la ziua de azi sau la cea de mâine, ci ne gândim la următorii ani”, a precizat Filipaș.

Primul meci oficial în care Chester Williams va fi alaturi de staff-ul tehnic se va desfășura duminică, 07.05.2017, de la ora 11:00 pe stadionul Dan Paltinișanu împotriva celor de la Poli Iași. 

 
 
© Copyright 2018 RCM mvt