Timisoara pierde derby-ul de la Baia Mare

 

03.05.2017

CSM Stiinta Baia Mare si Timisoara Saracens au jucat miercuri, 3 Mai, meciul de totul sau nimic pentru primul loc in sezonul regulat al Superligii CEC Bank. Desi au inceput mai bine, banatenii au trebuit sa se recunoasca invinsi de adversari care au fost mai buni mai ales pe inaintare. Scor final CSM Stiinta Baia Mare - Timisoara Saracens SCM UVT 22-3. 

Timisoara a inceput cu mult curaj partida de la Baia Mare si a dominat clar primele 20 de minute. Din pacate, acest lucru nu s-a vazut si pe tabela, Conache ratand doua lovituri de pedeapsa. Urmatoarele 20 de minute din prima parte au fost ale baimarenilor, care au reusit un eseu, destul de controversata – dupa o gramada in care mingea a parasit perimetrul – prin Michael Doneghan, transformat de Samoa, iar acesta a reusit puncte si prin doua lovituri de penalizare. La pauza s-a intrat cu 13-3, dupa ce Conache a reusit in sfarsit sa transforme o penalitate.

Repriza a doua a inceput cu o noua decizie controversata, de aceasta data ea venind de la arbitrul video Vlad Iorachescu, acesta recomandand galben pentru Natriashvili Iuri dar si pentru Eugen Capatana, desi doar georgianul a lovit cu cotul, intrand si din lateral, in timp ce banateanul doar s-a aparat. Timisoara a dominat apoi urmatoarele minute, insa nu a avut clarviziune in jumatatea adversa. Pe contra, Samoa a mai adus 6 puncte pentru maramureseni, iar misiunea campionilor se arata din ce in ce mai grea, 19-3, minutul 65. Pana la final, elevii lui Sosene Anesi nu au mai putut raspunde, Samoa stabilind scorul final, 22-3, tot dintr-o lovitura de pedeapsa.

Baia Mare se razbuna astfel si pentru esecul din tur, 12-19, are mari sanse sa incheie acum Superliga pe primul loc si sa mearga astfel direct in semifinale. Timisoara se vede nevoita sa incheie pe locul 3 sezonul regulat, dar nimic nu este pierdut pana la bataliile decisive din faza eliminatorie a campionatului.

Timisoara Saracens:
Titulari: Aholelei, Capatana, Pungea, Poparlan, Drenceanu, Doyle, Rus, Stewart, Pretorius, Hunt, Conache, Sefanaia, Manumua, Lemnaru, Fercu. Rezerve: Sabau, Taupaki, Maris, Muresan, Gorcioaia, Simionescu, Zaharia, Popa.

sursa articol: opinia timisoarei

 

 
 
© Copyright 2018 RCM mvt