Timisoara Saracens debuteaza cu o victorie pe teren propriu in prima etapa a Cupei Regelui 2017

 

05.08.2017

Campionii României, Timișoara Saracens și oaspeții de la Steaua București au făcut spectacol pe Dan Păltinișanu în prima rundă a competiției Cupa Regelui, organizată în deschiderea sezonului 2017/18

 

Aflați la prima confruntare din noul sezon, ambele echipe au intrat în teren cu intentia de a-și pune în practică noile sisteme de joc și au oferit privitorilor o partidă incitantă, cu înclinări de balanță spectaculoase.

 

La doar câteva minute de fluierul de start, oaspeții au profitat de oportunitatea de a deschide scorul, ca urmare penalizării gazdelor pentru neeliberarea placatului. Tudor Boldor a transformat lovitura de penalizare de la aprox 45 de metri de buturile Timișoarei, iar tabela a arătat 0 – 3 în favoarea Stelei.

 

10 minute mai târziu, după constante presiuni ale Timișoarei Saracens în jumătatea stelistă, Cătălin Fercu preia balonul dintr-o pasă scurtă a lui Stefano Hunt și găsește nișa în apărarea oaspeților, finalizând cu eseu la centru cele 14 faze de acțiune dezvoltate de echipă în 22-ul advers de la repunerea din aliniament. Transformarea a rămas o formalitate pentru Gabriel Conache, iar sarazinii au preluat conducerea cu scorul de 7 – 3.

 

Au urmat minute în care ambele echipe și-au disputat posesia, oaspeții încercând fără succes să treacă de 22-ul gazdelor, în timp ce Timișoara Saracens au surprins apărarea stelistă printr-o frumoasă recuperare de balon a căpitanului Vasile Rus, dintr-o gămadă stelistă formată la 20 de metri de linia de țintă a Timișoarei. Centrul John Leiataua, intrat în posesie, a patruns în jumătatea adversă, însă balonul trimis din șut spre linia de țintă nu a mai putut fi recepționat la timp.

 

Cel de-al doilea eseu al Timișoarei Saracens nu s-a lăsat, însă, așteptat și treisferturile gazdelor au finalizat din trei faze, prin John Leiataua, repunerea din aliniament de la aproximativ 25 metri de ținta adversă. Mijlocașul la deschidere Stefano Hunt a recepționat balonul primit de Gabi Conache de la Randall Morrison, a încrucișat cu Fonovai Tangimana, care l-a trimis pe centrul sarazin spre un nou eseu la centru, Leiataua trecându-și în cont primele sale 5 puncte pentru formația timișoreana.

A urmat o nouă formalitate pentru Gabriel Conache să transforme eseul și Timișoara Saracens s-a distanțat la 14 – 3 in min. 25 al partidei.

 

Până la finalul reprizei tabela a ramas neschimbată, oaspeții înregistrând o singura ocazie periculoasă de înscriere, purtătorul de balon fiind oprit de Fonovai Tangimana la mai puțin de 2 metri de linia de țintă. Nici din grămada acodată pe linia de 5 metri a gazdelor oaspeții nu au reușit concretizarea, pasa din gămadă fiind interceptată de Stefano Hunt care l-a lansat pe James Doyle spre zona adversă, acesta șutând surprinzător balonul dincolo de jumătatea terenului, rămasă fără apărători. Lansați în urmărire, Vlăduț Zaharia și echivalentul său stelist, Robert Neagu, și-au disputat posesia, finalul reprizei aducându-i aripii timișorene o penalizare de 10 minute pentru îmbrâncirea adversarului.

 

Partida s-a reluat cu Timișoara Saracens în inferioritate numerică și după câteva atacuri nefructificate, Steaua a reușit să-și asigure supranumericul pe flancul drept și să culce balonul în terenul de țintă, prin mijlocașul la deschidere Tudor Boldor. Același Boldor ratează transformarea, iar tabela arată 14 – 8 în favoarea gazdelor.

 

Oaspeții nu reușesc să străpungă apararea Timișoarei Saracens, dar își asigură încă 3 puncte din lovitura de penalizare, acordată pentru introducere strâmbă în grămada ordonată, la aproximativ 15 minute de la reluarea partidei. Steaua se apropie astfel la 3 puncte de gazde, tabela arătând 14 – 11.

 

5 minute și două cartonașe galbene mai târziu arătate lui Fonovai Tangimana și centrului stelist Ioniță Florin pentru busculadă, înaintașii Timișoarei Saracens câștigă posesia în grămada ordonată cu introducerea stelistă, căpitanul Vasile Rus scoate balonul, schimbă direcția și îl găsește pe Stefano Hunt, care-i pasează lui Conache. Balonul ajunge la Fercu, care lansat în pătrundere își atrage apărătorul, flancul drept rămânând deschis pentru centrul John Leiataua, care reușește dubla presonală în meciul său de debut pentru Timișoara Saracens. Balonul trece la câțiva centrimetri în exteriorul buturilor și eseul rămâne netransformat, dar Timișoara Saracens măresc diferența la 19 – 11.

 

Ultimul eseu al oaspeților și totodată al partidei este înscris de Ionel Melinte, care după o repunere în aliniament de la centrul terenului, primește balonul de la mijlocașul la grămadă Florin Surugiu, șutează printre apărătorii timișoreni și regăsește balonul după metri buni de urmărire, lansându-se nestingherit în terenul de țintă al gazdelor. Eseul rămâne netransformat, dar Steaua se apropie la 19 – 16.

 

Punctele finale ale partidei revin Timișoarei Saracens prin lovitura de penalizare transformată de Gabriel Conache de la aproximativ 30 m de buturi, leii adjudecându-și o primă victorie în competiția de pre-sezon Cupa Regelui.

 

Scor final: Timișoara Saracens 22 – 16 Steaua București

 

Timișoara Saracens echipa start:

15. Cătălin Fercu; 14. Fonovai Tangimana; 13. Tevita Manumua; 12. John Leiataua; 11. Vlăduț Zaharia; 10. Stefano Hunt; 9. Gabriel Conache; 1. Sione Taupaki; 2. Andrei Rădoi; 3. Samuel Mariș; 4. Valentin Popârlan; 5. Daniel Ianuș; 6. James Doyle; 7. Vasile Rus (C); 8. Randall Morrison.

Rezerve:

16. Marian Sabău; 17. Ionel Badiu; 18. Sione Halalilo; 19. Vlad Neculau; 20. Michael Stewart; 21. Gabriel Rupanu; 22. Florin Popa; 23. Marius Simionescu.

 
 
© Copyright 2021 RCM mvt