ISTORIC

 

istorie rugby Timisoara

Timisoara este orașul în care rugby-ul a renăscut ca fenomen sportiv și social deoptrivă. Timisoara Saracens RCM UVT reprezintă rezultatul muncii  și pasiunii a generații întregi de sportivi, antrenori și suporteri, iar astăzi ne mândrim cu cei care ne-au lăsat moştenire o istorie a rugbyului, un palmares bogat şi valori în care să credem. Pentru ei, pentru cei ce sunt și cei ce vor veni, numai respect!

ISTORIA RUGBY-ULUI TIMISOREAN

În luna octombrie 1949, CSUT a susținut primul meci de rugby la Sighișoara cu echipa Locomotiva din localitate, pe care l-a câștigat cu 34-0, formația timișoreană având următoarea componenţă: Liteanu, Antonescu, Popa, Nistor, Haller, Onciul, Zomborian, Georgescu (jucător-antrenor), Dăncescu, Gurti, Kalincov, Barla, Baruch, Balios, Melinte.

 

Din 1966 ne schimbăm denumirea în Universitatea Timișoara, la conducerea echipei fiind Mitică Antonescu. Din acest an începe marea ascensiune a echipei de pe Bega. În campionatul 1968-1969 ocupă locul 5, 1969-1970 locul 3, 1970-1971 locul 5, iar în 1971-1972 echipa timișoreana reușește - după 58 de ani de supremație bucureșteană - să aducă primul titlu naţional în Timişoara.

Se spune că la 12 iunie 1972 (ziua câștigării titlului) clopotele catedralei mitropolitane din Timișoara au bătut o dată în plus, iar a doua zi la poarta căminul unde stăteau majoritea rugbyștilor, pe un panou se putea citi: "Trecătorule, oprește-te un moment și înclină-te în fața ușii caminului unde trăiesc perlele rugby-ului românesc", autorul fiind studentul de atunci Nicolae Benga. Iată-i pe artizanii acestui frumos rezultat: Duță, Szasz, Cândrea, Peter, Suciu, Ghețu, Iacob, Ceauș, Tătucu, Nedelcu, Vollman, Rășcanu, Priess, Ionică, Ene, Malancu, Neiss, Popovici, Vlad, Ioniță, Arsene.
 
 

În 2011, după o perioadă de travaliu, rugby-ul renaște în Timișoara sub denumirea de RCM MVT Universitatea de Vest Timișoara. După cucerirea titlului National din 1972, acest moment reprezintă o piatră de temelie pentru performanțele uluitoare ce nu vor înceta să apară. De atunci echipa timişoreană s-a situat mereu în prima parte a clasamentului naţional, promovând rugbyului studenţesc, valorile sportului cu balonul oval și orașul pe care îl reprezintă cu mândire. Am readus Cupa în Banat chiar în 2011, am câștigat titlul național la rugby în 2012, 2013, pentru ca în 2014 să câștigăm din nou Cupa României la Rugby!

În 2014 Clubul de rugby din Timișoara bifează încă o reușită încheind un parteneriat puternic, unic în Romania, cu cei de la Saracens London, deschizând și mai multe oportunități înspre performana la nivel internațional.

 Anul 2015 a reprezentat un an de glorie pentru rugby-ul timișorean, echipa noastra Timișoara Saracens Rugby Club reulșind ca câștige toate trofeele interne puse in joc: Suntem mândri câștigatori ai primei editii a Cupei Regelui în 2015,câștigatori ai Cupei României 2015, luându-ne revanșa și devenind anul acesta și Campioni Naționali în SuperLiga CEC Bank, editia 2015! 

Am inceput anul 2016 in forta cu o calificare istorica in grupele Challenge Cup si castigarea Cupei Romaniei 2016, dupa organizarea impecabila a finalei in Timisoara! Avem ambitii mari, iar anul 2016 se anunta un an inportant pentru rugby-ul timisorean!

Palmaresul nostru, titlurile nationale câștigate, toate trofeele câştigate în competiţiile interne şi internaţionale, rezultatele pozitive aduse de jucatorii noştri Naţionalei României de Rugby nu ar fi fost posibile fără trei ingrediente importante: istoria noastră, partenerii de încredere şi publicul nostru fidel! Pentru toate aceste rezultate, vă mulţumim!  

 

SaveSave

Test
Test
Test
Test
Test
Test
Cupa regelui 2015
Cupa Romaniei 2015
Trofeu Superliga 2015
 
 
© Copyright 2021 RCM mvt