Victorie a timişorenilor în ultima etapă a sezonului regulat al SUPERLIGII CEC Bank împotriva celor de la Poli Iași

 

07.05.2017

În ultima etapă a sezonului regulat, Timişoara Saracens a disputat meciul împotriva Politehnicii Iaşi, partidă încheiată cu scorul 46-13, pentru timişoreni.

 

Această victorie, deşi creditată antrenorului Sosene Anesi, marchează și o primire demnă pentru Chester Williams, care se întoarce la Timișoara pe poziţia de director de rugby. Timişoara se reîntâlneşte cu Poltehnica Iaşi în lupta pentru un loc în semifinale.

Scorul a fost deschis de Politehnica Iaşi, printr-o lovitură de pedeapsă executată de către Daniel Rusu. Din partea timişorenilor, primul eseu este înscris de Marius Simionescu, netransformat de Conache şi urmat de minute de tensiune. Ultimele minute ale primei reprize prezintă pe teren o altă Timişoara Saracens, aceea a cărei dorinţă este să joace un rugby de calitate şi în care concetrarea este punctul forte. Înscriu pentru timişoreni Marian Sabău, Mădălin Lemnaru şi Vlăduţ Zaharia, iar Conache transformă primele două eseuri.

A doua repriză începe cu scorul 24-3, însă eseurile înscrise de către Stewart și Simionescu aduc rapid încă 10 puncte pentru Timişoara Saracens. Conache ratează ambele trasformări. Stefano Hunt primeşte cartonaş galben şi îşi lasă echipa în inferioritate numerică, fapt ce aduce ieşenilor primul eseu, înscris de Florin Curcan, Daniel Plai ratează însă transformarea. După un eseu de penalizare, transformat de Conache, Zaharia înscrie încă un eseu. Finalul reprizei secunde aduce al doilea eseu al Politehnicii Iaşi, prin Ateleo Moa. Ieşenii ratează transformarea, iar scorul final rămâne 46-13.

O ocazie de a privi perspectivele de joc ale lui Chester, percepţii pe care le va discuta cu antrenorul Sosene Anesi, ni le prezintă chiar el, la finalul reprizei: “Apărarea este unul dintre aspectele care trebuie îmbunătăţite şi la care trebuie să lucrăm. Atât noi, cât şi Baia Mare sau Steaua, avem o şansă de a câştiga acest campionat. Competiţia este mai mare, iar munca trebuie să fie pe măsura, Baia Marea, Steaua ne-au învins, trebuie să lucrăm la strategii.”

Mariu Simionescu, tânărul aflat în plină evoluţie în cadrul clubului Timişoara Saracens, ne vorbeşte despre acest meci: “Desi a fost un meci uşor, au fost multe oportunităţi pe care nu le-am folosit, pe viitor sper să valorificăm fiecare ocazie. Venirea lui Chester ne jută şi sper să ne pregătim cât mai bine pe viitor. Dacă punem la punct toate aspectele, avem şanse la titlu, trebuie să lucrăm la atitudine şi la respectul faţă de joc.” 

Timişoara Saracens priveşte cu încredere următoarele etape spre câştigarea campionatului. Acest obiectiv este privit cu seriozitate de către jucători, iar schimbările care au avut loc în cadrul staff-ului tehnic sunt privite cu deschidere şi înţelese ca pe o soluţie pentru a reîmprospăta atitudinea şi startegiile de joc. Următorul meci va fi cel de calificare în semifinale, împotriva Politehnicii Iaşi.

Andreea Tiriplică

timisoara Saracens vs.Poli Iasi
timisoara Saracens vs.Poli Iasi
timisoara Saracens vs.Poli Iasi
timisoara Saracens vs.Poli Iasi
timisoara Saracens vs.Poli Iasi
timisoara Saracens vs.Poli Iasi
timisoara Saracens vs.Poli Iasi
timisoara Saracens vs.Poli Iasi
 
 
© Copyright 2021 RCM mvt