Timisoara Saracens SCM UVT castiga Superliga CEC BANK invingand din nou Baia Mare

 

28.05.2017

sursa: opoiniatimisoarei


Cele mai bune echipe de rugby din Romania, CSM Stiinta Baia Mare si Timisoara Saracens SCM UVT s-au intalnit intr-un nou CLASIC al Superligii, un meci decisiv, cu titlul pe masa. A patra oara in ultimele cinci sezoane, Timisoara castiga Superliga invingand cu scorul de 16-17 Baia Mare!

Cum era de asteptat, meciul a inceput sub semnul echilibrului, ambele echipe jucand in multe momente la siguranta. Timisoara a avut un plus de posesie in prima parte, atacand mai mult in jumatatea adversa, dar la pauza s-a intrat la egalitate, 6-6, maramuresenii conducand de doua ori dupa penalitatile transformate de Luke Samoa, banatenii revenind imediat prin Cionache – tot o penalitate si Manumua un superb drop de la 40 de metri.
 

Timisoara a inceput mai bine partea secunda, Conache aducand rapid 3 puncte, apoi Manumua reusind primul eseu al partidei, dupa o actiune spectaculoasa, insa punctele aditionale au fost ratate, 14-6. Baia Mare a revenit in joc rapid cu 3 puncte pe tabela, reusite de Samoa, iar meciul ramanea deschis oricarui rezultat, 14-9. Apoi, la unele din putinele greseli defensive, Timisoara primeste eseu de penalizare, iar capitanul Vasile Rus a fost trimis pe banca de pedepse pentru 10 minute, primid un cartonas galben, iar morosenii au trecut pentru prima data in avans in repriza secunda, 16-14. Banatenii nu au cedat si imediat Conache a reusit sa intorca scorul tot dintr-o lovitura de pedeapsa, 17-16, iar finalul a fost incendiar, insa banatenii au aratat ca au sange de campioni adevarati si si-au pastrat avantajul.

Victorie imensa pentru cea mai buna echipa din Superliga, sub ochii premierului Grindeanu si ai altor oficialitati.

Echipa Timisoarei: Aholelei, Radoi, Pungea, Poparlan, Drenceanu, Doyle, Rus (c), Stewart, Sinoleli, Umaga, Simionescu, Fercu, Sefanaia, Manumua, Conache. Au mai jucat: Hunt, Tangimana, Căpățână, Taupaki

 

 

 
 
© Copyright 2021 RCM mvt