Timisoara Saracens confirma noul Antrenor Principal

 

06.07.2017

 

In avanpremiera reuniunii echipei, Timisoara Saracens confirma numirea australianului Matt Williams pe postul de Antrenor Principal

 

Cu o experienta de peste 20 ani la carma unor echipe din elita rugby-ului European si Australian si cu un palmares pe masura, Matt Williams a acceptat provocarea de a reveni in emisfera nordica pentru a antrena campionii Romaniei in urmatoarele trei sezoane.

 

“Sunt incantat sa imi incep activitatea la Timisoara Saracens. Am fost extrem de impresionat de planurile ambitioase de reusita ale clubului. Avand in vedere ca rugby-ul din Romania continua sa creasca atat in calitate, cat si in nivelul de performante atinse, sunt nerabdator sa incep munca alaturi de jucatori si de echipa de management pentru a ne asigura ca Timisoara Saracens ramane in fruntea rugby-ului romanesc, dar, mai mult decat atat, sa incepem lupta pentru obtinerea un loc in clasamentul superior al Campionatului European Challenge Cup.

Doresc sa multumesc clubului pentru increderea acordata prin numirea mea la carma echipei intr-o perioada extrem de captivanta din istoria clubului.”

 

Desi inceputurile de technician il leaga pe Matt Williams de tara natala, unde in 1995 a fost antrenor secund al Australiei in campania de pregatire a Campionatului Mondial de Rugby, iar la nivel de club a cucerit titlul Campionatului National Ricoh alaturi de New South Wales Waratahs in 1998, in cei 8 ani petrecuti in Europa, alaturi de Leinster Rugby si selectionate ale Irlandei (1999 – 2003), in Scotia (2003-2005) si la Ulster Rugby (2007-2009) si-a pus in valoare calitatile de leader inovator, a contribuit determinant la ascensiunea unuia dintre cele mai emblematice cluburi irlandeze, pornind la drum cu Leinster Rugby de pe pozitia 35 in clasamentul cluburilor europene, pentru ca in 2001 sa devina campioni in Liga Celtica, iar in 2003 semi-finalisti in Heineken Cup.

In martie 2002, fostul capitan al British and Irish Lions, Brian O’Driscoll, declara pentru “The Irish Times” ca Matt Williams a reusit sa scoata Leinster din obscuritate si l-a descris a fi “unul dintre cei mai, poate chiar cel mai inspirator antrenor pe care l-am avut”.

La Irlanda “A”, al carei antrenor principal a fost numit in 2002, a lucrat alaturi de Mark McCall, actualul antrenor principal al Saracens Londra, pe atunci tehnician al Ulster Rugby, pe care 5 ani mai tarziu l-a succedat la conducerea echipei din Irlanda de Nord.

 

La 5 ani dupa reintoarcerea in Australia Matt Williams accepta provocarea de a aplica din nou reteta succesului european si de a continua sa scrie istorie, de data aceasta alaturi de campionii Romaniei, Timisoara Saracens.

Proiectul Timișoara 2021 continua, suntem undeva la mijlocul acestei decade. Atunci vrem sa fim prima echipa din Romania care iese din grupele Challenge Cup. Este un obiectiv indraznet, dar realizabil, care face cinste orasului, clubului nostru si rugby-ului romanesc. Ii multumesc lui Matt Williams ca a acceptat oferta de a veni la Timisoara. Este antrenorul de care clubul nostru are nevoie pentru a face pasul spre performanta.. Nu ne multumim cu putin, dorim sa scriem istorie si sunt sigur că Matt ne va ajuta in aceste demers.” (Dusan Filipas, CEO Timisoara Saracens)

 
 
© Copyright 2021 RCM mvt