Timisoara pierde cu Baia Mare si Cupa Regelui ramane a fi adjudecată de Steaua sau Baia Mare

 

13.08.2017

Pe o ploaie crâncenă, Timișoara Saracens SCM UVT a întâlnit pe teren propriu CSM Știința Baia Mare, în etapa a doua a Cupei Regelui 2017. Meciul a fost unul jucat cu trofeul pe masă după retragerea din compețiție a echipei CSM București și a victoriei anterioare a echipei timișorene împotriva Stelei București. 

Prima repriză a început bine, cu un joc excelent al timișorenilor în prima parte, mai ales pe treisferturi. Victoria și trofeul Cupei Regelui 2017 părea că nu pot scapa campionilor României… William Helu a fost jucătorul primei reprize, „aripa” venită din Edinburgh înscriind două eseuri spectaculoase, reușind și un al treilea, dar anulat. Gabriel Conache a transformat un eseu, stabilind scorul primei reprize, 12-0 pentru Timișoara Saracens SCM UVT. La vestiare Timișoara a intrat însă cu un om în minus, pe finalul primei reprize, Vasile Rus, căpitanul echipei, primind un cartonaș galben, eliminare care își va pune amplrenta asupra jocului în debutul reprizei secunde.

Ca de multe ori în rugby, s-a dovedit că nimic nu este sigur, până la ultimul fluier al arbitrilor. Echipa din Baia Mare, care a început partida cu mulți jucători tineri, a schimbat liniile în repriza secundă, cand au intrat și jucătorii experimentați. Chiar dacă jocul a fost echilibrat, maramureșenii au punctat pe tabelă, prima dată printr-un eseu reușit de Botezatu, apoi printr-o penalitate a lui Bucur, iar scorul a devenit 12-8. Drenceanu a primit și el un cartonaș galben, iar oaspeții au profitat și de această dată, reușind un nou eseu, prin Bidzina Shamkaradze, transformat de Bucur pentru 12-15. Același Bucur a mai pus 3 puncte dintr-o penalitate și Timișoara a pierdut un meci pe care l-a avut în mână în prima repriză.
 
Disciplina și greselile individuale au făcut diferența în acest meci și, după ce a condus la pauză cu 12-0, Timișoara Saracens SCM UVT a pierdut în fața băimărenilor cu scorul de 12-18. Felicităm echipa din Baia Mare pentru jocul prestat și dorim succes echipelor ce vor disputa trofeul Cupei Regelui în etapa următoare. 
 
 
© Copyright 2021 RCM mvt