Timisoara Sarcens infruntă astăzi Stiința Baia Mare în etapa a doua a Superligii CEC Bank

 

02.09.2017
Duelurile Timișoara-Baia Mare nu mai sunt de multa vreme simple meciuri de campionat, ci partide etalon pentru rugby-ul românesc. Încrâncenarea jucătorilor și dorința de a învinge sunt ingredientele care au făcut din acest duel un clasic al rugby-ului românesc. Lăsând la o parte finalele de Cupa Regelui sau Cupa României în care cele două s-au întâlnit, în Superliga Națională de rugby, duelul din această seară este cel cu numărul 22. În această competiție palmaresul este clar de partea Timișoarei, cu 12 victorii, dintre care patru în fiful băimarenilor, trei meciuri încheiate la egalitate, și sapte înfrângeri.

 
Prima întalnire dintre cele două în Superliga CEC Bank s-a disputat în etapa a treia din sezonul 2011, când Știința Baia Mare se impunea la Timișoara cu 19-3, iar ultima, în finala ediției trecute de campionat, când formația noastră se impunea cu 17-16.
Bănățenii și băimărenii au jucat până acum 4 finale în Superliga, toate câștigate de formația condusă acum de Matt Williams!
Timișoara Saracens are doi rugbyști care au înscris câte cinci eseuri impotriva actualei vicecampioane a României. Fonovai Tangimana și Will Moala sunt cei care au culcat de cate 5 ori balonul în terenul de țintă băimărean, iar cel de-al doilea deține și un record: în 2015 a reușit să pună 5 puncte pe tabelă în chiar primul minut de joc al partidei cu Știința Baia Mare, care se juca atunci tot în etapa a doua a campionatului.
Din actualul lot timișorean, căpitanul Vasile Rus este singurul care a înscris două eseuri în acelasi meci împotriva zimbrilor maramureșeni. Se întâmpla în etapa a noua a ediției 2014 a Superligii, cand cele două echipe încheiau la egalitate în Maramureș, 20-20. De altfel, Vasile Rus este și singurul jucator care a primit cartonaș roșu într-un duel în Superligă între cele două echipe. Cartonașul i-a fost acordat în partida din play-off-ul sezonului 2014, după două cartonașe galbene, iar cel care i l-a acordat a fost chiar arbitrul întâlnirii de astăzi, de pe Dan Păltinișanu, Vlad Iordăchescu.
Cât despre centralul acestei întâlniri, el este la al doilea meci în acest campionat, după ce în runda inaugurală a condus Steaua - Dinamo, încheiat cu victoria cu 27-19 a roș-albaștrilor. Din brigada de arbitrii de la acest meci face parte și Cristian Șerban, cel care a condus ultimul duel între cele două formații, în urmă cu aproape o lună, în Cupa Regelui, meci câștigat cu 18-12 de Știința Baia Mare.

Să urăm succes băieților noștri în înfruntarea de azi! Luptă Timișoara!


Daniel Bălteanu
 
 
© Copyright 2021 RCM mvt