Comunicat de presa referitor partide ER Continental Shield 2017/18

 

08.01.2018

EPCR, organizatorul competitiei europene Continental Shield a confirmat datele si orele de disputare ale partidelor etapelor 5 si 6

 

 

Conform formatului din acest sezon al competitiei, echipa noastra, Timisoara Saracens, clasata pe primul loc in grupa A va reintalni RC Batumi, clasata pe locul secund al grupei B.

Etapele 5 si 6 se vor disputa tur-retur, castigatoarea stabilindu-se dupa ultima partida prin cumularea punctelor inscrise in ambele meciuri.

 

Datele de disputare ale celor doua confruntari sunt:

 

  • Etapa 5 – 13.01.2018, RC Batumi v Timisoara Saracens, ora 13:00 (Romania)/ora 15:00 (Georgia), Rugby Arena Batumi
  • Etapa 6 – 20.01.2018, Timisoara Saracens v RC Batumi, ora 14:00, Cluj Arena, Cluj

 

“Pentru a evita situatia neplacuta din 2017, cand partida programata la Timisoara impotriva Stade Francais Paris nu s-a putut juca pe stadionul Dan Paltinisanu, ne-am gandit, in prima faza, la gazduirea meciului din ianuarie a acestui an pe un teren sintetic.

 

In sensul acesta am luat legatura cu Saracens Londra, deoarece era singurul teren de acest fel verificat si aprobat, ca sa spunem asa, de catre EPCR ca potrivit pentru organizarea de meciuri europene in luna ianuarie si, bineinteles, ne era cel mai la “indemana”, tinand seama de parteneriatul pe care il avem cu clubul londonez.

 

Ne bucuram sa va informam ca propunerea noastra de a gazdui pe Allianz Park meciul din ianuarie 2018 a fost intampinata imediat cu raspuns pozitiv la Londra, Saracens fiind deschisi chiar sa reprogrameze partida echipei de rugby feminin deja confirmata pentru 13 ianuarie, in cazul in care am fi jucat meciul de acasa in weekend-ul 12 – 14 ianuarie. Doresc sa multumesc pe aceasta cale directorilor Saracens Londra pentru deschiderea aratata si pentru proptitudinea cu care au raspuns solicitarii noastre.

 

Desi ar fi fost un eveniment unic atat pentru noi, cat si pentru clubul georgian sa jucam acest meci pe Allianz Park, beneficiind si de atentia publicului iubitor de rugby din Londra, in ultimele saptamani am re-evaluat situatia si in cele din urma am ajuns la hotararea de a nu mai gazdui partida la Londra. Pe de o parte deoarece ar fi implicat, atat pentru clubul nostru, cat si pentru clubul georgian, costuri mai mari decat cele bugetate pentru acest meci, iar pe de alta parte, forul organizator al competitiei a sugerat sa facem toate demersurile posibile pentru a ne asigura ca partida se poate juca, cum este si firesc dealtfel, in Romania si numai dupa epuizarea acestora sa luam in calcul organizarea meciului pe Allianz Park in Londra.

 

Ca atare, s-a ajuns la un acord cu Cluj Arena, care dispune de instalatie de incalzire functionala si am stabilit, cu aprobarea EPCR si de comun acord cu clubul oaspete, disputarea meciului la Cluj.

 

Multumim cu aceasta ocazie clubului Universitatea Cluj pentru deschiderea cu care s-au oferit sa ne sprijine la organizarea logistica si administratiei Cluj Arena pentru gazduire. Stim ca nu este o situatie ideala pentru suporterii nostri si speram ca Timisoara sa isi poata asuma, in viitorul foarte apropiat, gazduirea partidelor europene chiar si pe timp de iarna, motiv pentru care ne dorim ca institutiile publice abilitate sa solutioneze problema infrastructurii sportive a Timisoarei sa reuseasca sa faca acest lucru in cel mai scurt timp posibil.” (Dusan Filipas) 

 
 
© Copyright 2021 RCM mvt