Testari specializate BTL CardioPoint CPET pentru jucatorii Timisoara Saracens

 

12.02.2018

Dupa o pauza de doua saptamani, echipa Timisoarei Saracens a reluat pregatirile pentru ce-a de-a doua jumatate a sezonului 2017/18

 

Avand in vedere incarcatura acestui final de sezon, pentru a asigura o derulare optima a programului de antrenament, saptamana 5 – 11 februarie a fost dedicata testarilor si vizitelor medicale, jucatorii beneficiind cu aceasta ocazie si de expertiza specialistilor Institutului de Boli Cardiovasculare Timisoara. 

 

Pe data de 10 Februarie, in cadrul evenimentului “Metode Moderne de Diagnostic in Medicina Sportiva”, BTL Romania Aparatura Medicala impreuna cu Institutul de Boli Cardiovasculare Timisoara, reprezentat de Prof Dr Ionac Adina au pus la dispozitia jucatorilor de rugby ai Timisoarei Saracens sistemul de testare cardiopulmonara BTL CardioPoint CPET si experienta specialistilor Institutului de Boli Cardiovasculare.

 

 

Examinarea cardio-pulmonară (CPET) a devenit un instrument clinic important pentru evaluarea capacitatii de efort si a limitarilor acesteia din cauza problemelor cardiace, respiratorii sau a musculaturii periferice.

 

Acest mod de testare imbina o intensitate progresiva a efortului si analiza gazelor respirate, fiind necesar pentru evaluarea intolerantei la efort si a factorilor care limiteaza performanta sau pentru recomandarea programelor personalizate de antrenament fizic.

 

"Ne bucura faptul ca in Timisoara avem acces la astfel de servicii specializate, absolut necesare pentru a ne asigura ca toti jucatorii nostri sunt apti pentru a performa, mai cu seama in aceasta perioada in care trebuie sa dozam foarte bine efortul si programul de antrenament pentru ca la reluarea competitiei toti jucatorii sa fie in forma fizica excelenta pentru a relua competitiile. Multumim BTL Romania Aparatura Medicala si cadrelor medicale de la Institutul de Boli Cardiovasculare Timisoara pentru sprijinul acordat in acest sens si pentru profesionalismul cu care s-au ocupat de sportivii nostri." (Bogdan Alamajan, Preparator Fizic Timisoara Saracens)

BTL CardioPoint CPET
BTL CardioPoint CPET
BTL CardioPoint CPET
BTL CardioPoint CPET
BTL CardioPoint CPET
BTL CardioPoint CPET
BTL CardioPoint CPET
BTL CardioPoint CPET
 
 
© Copyright 2021 RCM mvt