Reintalnire dupa doi ani: Timisoara Saracens si Heidelberger Ruderklub isi disputa locul in grupele Campionatului European Challenge Cup

 

28.03.2018

Timisoara Saracens reintalneste echipa germana Heidelberger Ruderklub, de aceasta data pentru partidele decisive de baraj din cadrul Continental Shield 2017/18, castigatoarea avand garantat un loc in grupele Campionatului European Challenge Cup 2018/19

 

 

Competitia Europeana Continental Shield, organizata de forul European Professional Club Rugby, in colaborare cu Federatia Italiana de Rugby si Rugby Europe a avut ca protagoniste in acest sezon 4 echipe din campionatul italian Eccellenza (Pataro Rugby Calvisano, Femi-CZ Rugby Rovigo, Rugby Petrarca si Rugby Viadana), carora li s-au alaturat Timisoara Saracens (Romania), RC Batumi (Georgia), Heidelberger Ruderklub (Germania) si CDU Lisabona (Portugalia), cele 8 echipe disputandu-si sansa de calificare in sezonul 2018/19 al Campionatului European Challenge Cup.

 

 

Scopul Competitiei Europene Continental Shield este extinderea expunerii pe care o au cluburile de rugby din intreaga Europa, asigurarea a doua locuri valoroase in Campionatul European Challenge Cup fiind un motiv in plus de stimulare si dezvoltare a cluburilor cu traditie, dar si a celor nou formate.

 

In urma etapei grupelor si a barajului intermediar din luna ianuarie a acestui an, echipele calificate pentru confruntarea finala din primavara europeana sunt Timisoara Saracens si Heidelberger Ruderklub, ambele componente ale Grupei A ale acestui sezon al Continental Shield.

 

Timisoara Saracens si-a asigurat locul in ultimul Playoff dupa un parcurs incheiat in grupe pe locul I cu 14 puncte, insumate in urma victoriilor repurtate impotriva echipelor italiene Petrarca Rugby, Pataro Calvisano Rugby si a portughezilor de la CDUL, la care s-a adaugat punctul bonus defensiv din ultima confruntare a lunii decembrie 2017, impotriva georgienilor de la RC Batumi.

 

In barajul intermediar din luna ianuarie a acestui an, Timisoara Saracens a reintalnit RC Batumi in doua manse tur-retur, ambele adjudecate de sarazini, care si-au luat cu ocazia aceasta revansa pentru infrangerea din grupe, eliminand reprezentanta Georgiei din competitia europeana.

Turul s-a disputat in Georgia la Batumi in 13 ianuarie 2018 si a fost castigat de campionii Romaniei cu scorul de 11-6, in urma unei partide a carei spectaculozitate a fost trunchiata de ploaia abundenta. Dupa prima repriza incheiata la egalitate (3-3) in urma dropgoal-ului semnat Jody Rose pentru timisoreni si a loviturii de penalitate transformate de georgieni, unicul eseu al meciului a fost inscris de talonerul Andrei Radoi in repriza a doua, in timp ce gazdele au mai reusit sa transforme inca o penalitate. Scorul final a fost stabilit de Gabriel Conache, care a mai adaugat inca 3 puncte in contul Timisoarei Saracens, reusind sa transforme ultima lovitura de penalitate a partidei.

Returul cu RC Batumi, gazduit de Timisoara Saracens pe Cluj Arena in 20 ianuarie 2018, a fost castigat de tot de sarazini cu scorul de 21 – 12, punctele leilor fiind inscrise de Madalin Lemnaru (eseu), Tevita Manumua (LP) si Valentin Poparlan (eseu) in prima repriza, pentru ca in a doua jumatate capitanul Marian Drenceanu (eseu) si Gabriel Conache (LP) sa stabileasca punctajul final al Timisoarei Saracens.

 

Cu un total de 32 puncte marcate (11 din prima partida si 21 din cea de-a doua), fata de RC Batumi care nu au reusit sa totalizeze decat 18 puncte (6 din prima partida si 12 din retur), Timisoara Saracens s-a calificat in ultima etapa de baraj din sezonul curent al Competitiei Europene Continental Shield.

 

De cealalta parte, Heidelberger Ruderklub a trecut in ianuarie de italienii de la Calvisano Rugby, astfel incat reprezentanta Romaniei si reprezentanta Germaniei se vor reintalni dupa doi ani, de aceasta data pentru a-si disputa locul disponibil din grupele urmatorului sezon al Campionatului European Challenge Cup.

 

Timisoara Saracens si Heidelberger Ruderklub s-au intalnit prima data in 16 ianuarie 2016, in ultima etapa a grupelor din sezonul 2015/16 al aceleiasi competitii europene. Partida disputata la Heidelberg s-a incheiat atunci cu victoria Timisoarei Saracens, care a insumat 10 puncte fata de 3 ale gazdelor, prin eseul transformat semnat Viliami Moala inca din min. 8 al partidei si alte 3 puncte marcate din lovitura de penalizare in min. 23.

 

Cele doua echipe se vor infrunta in ultima etapa de baraj, pe sistem tur – retur, castigatoarea fiind desemnata la finele ultimei partide, in baza cumulului de puncte inscrise in ambele meciuri.

Echipa care va insuma punctajul cel mai mare se va califica automat in grupele Campionatului European Challenge Cup, sezon 2018/19 si va juca Finala Continental Shield in 11/12 mai 2018 la Bilbao, impotriva castigatoarei barajului dintre cele doua echipe rusesti, Enisei STM si Krasny Yar, participante in grupele Challenge Cup ale acestui sezon.

 

Partida din 31 martie va fi arbitrata de o brigada georgiana formata din Nika Amashukeli (arbitru central), Saba Abulashvili si Lasha Iashkhia (arbitrii asistenti), centralul si unul dintre asistenti revenind pentru a doua oara la Timisoara. Prima partida arbitrata de acestia pe Dan Paltinisanu a fost etapa a 3-a a Continental Shield - Timisoara Saracens v Pataro Calvisano Rugby, din 9 decembrie 2017, inceputa printre stropi de ploaie si incheiata pe ninsoare abundenta.

 

Calendar Playoff:

  • 31.03.2018 - Timisoara Saracens v Heidelberger RK, ora 14:00, stadion Dan Platinisanu, Timisoara
  • 21.04.2018 – Heidelberger RK v Timisoara Saracens, ora 15:00 (ora locala), Sportzentrum Sud, Heidelberg
 
 
© Copyright 2021 RCM mvt