Campionii de la Timisoara Saracens au premiat Campionii de la Special Olympics 2018

 

16.05.2018

Marți, 15 mai 2018, echipa de rugby Timișoara Saracens s-a antrenat “altfel”, sub privirile fascinate ale copiilor campioni la concursul european Special Olympics, desfasurat la Odessa, în Ucraina, în perioada 3-8 mai 2018.

 

Copiii cu nevoi speciale, antrenați de Marius Pârjol, kinetoterapeut al Fundației de Abilitare Speranța s-au întors acasă cu 16 medalii. Andrei Cupșa, Alexandru Țurcanu, Alexandru Toma, Cristian Mărculescu, Călin Cîrsmar și Timotei Julei au adus la Timișoara 3 medalii de aur, 6 medalii de argint și 7 medalii de bronz, iar echipa Timișoara Saracens a avut plăcerea de a-i cunoaște și de a-i felicita pentru performanțe.

 

Campionii României la Special Olympics s-au arătat extrem de entuziasmați să încerce mânuirea balonului oval la încălzirea preliminară a echipei și nu s-au dat înapoi nici de la a încerca câteva sărituri în margine, susținuți și la propriu și vocal de sarazini. Bucuria copiilor de a se întâlni cu rugbiștii de la Timișoara Saracens a fost dublată de momentul în care aceștia i-au felicitat și premiat pentru performanțe, în colaborare și cu aportul partenerilor de la MVT Logistik.

 

„Ne-a bucurat enorm să facem cunoștință cu campionii Special Olympics ai Timișoarei și României și ne-a făcut o reală plăcere să îi avem alături de noi la antrenament, în pregătirea semifinalei. Energia și entuziasmul lor ne-au încărcat pozitiv și ne-au dat un plus de motivație pentru semifinală. Îi felicităm, atât pe campioni, cât și pe antrenorii lor, pentru munca depusă, transpusă în excelentele rezultatele obținute și suntem onorați că am câștigat asemenea prieteni. Le urăm mult succes în tot ceea ce își propun și sperăm să avem ocazia să mai auzim povești frumoase despre ei în viitorul apropiat.” (Sosene Anesi, Antrenor Principal Timișoara Saracens)

 

Părtași la povestea copiilor încă de la începutul călătoriei din acest an, partenerii Fundației de Abilitare „Speranța” au fost și ei prezenți la antrenament pentru a-i felicita pe copii: “Am fost foarte impresionată și emoționată de campionii noștri, și mici, și mari. Dedicarea lor pentru ceea ce fac ne-a determinat să ne implicăm în acest proiect și să ne bucurăm acum că suntem parte din comunitatea lor. Felicitări tuturor: copii, părinți, antrenor și fundație! a declarat Corina Kovacs, Director Administrativ, Hamilton Central Europe

 

Despre Fundaţia de Abilitare “Speranţa”

Fundaţia de Abilitare „Speranţa” (FAS) este o organizaţie neguvernamentală cu aproape 25 de ani de activitate în sprijinul copiilor cu nevoi speciale şi al familiilor acestora, având ca misiune includerea acestor copii ȋn școli și grădiniţe obișnuite, precum și schimbarea mentalităţii și atitudinii faţă de ei.

 

Prin activitatea sa, Fundaţia de Abilitare „Speranţa” a adus ȋn atenţia opiniei publice și a autorităţilor competente o problematică sensibilă și puţin cunoscută, care, trecută cu vederea, poate afecta semnificativ calitatea vieţii copiilor și a familiilor acestora. De-a lungul timpului, Fundaţia de Abilitare „Speranţa” s-a implicat la nivel local, ȋn sprijinirea copiilor, prin oferirea de servicii directe adresate copiilor, părinţilor și cadrelor didactice.

 
 
© Copyright 2021 RCM mvt