Timisoara Saracens a fost confirmata de catre EPCR ca cea de-a 20-a echipa a sezonului 2018/19 din cadrul campionatului Challenge Cup

 

11.06.2018

În comunicatul de presă de astăzi, detaliind procedura tragerii la sorți pentru grupele Heineken Champions Cup și Challenge Cup, EPCR au confirmat faptul că Timișoara Saracens va ocupa locul lăsat liber de Heidelberger RK în Campionatul European Challenge Cup, sezon 2018/19.

 

Timișoara Saracens au pierdut în 21 aprilie calificarea în sezonul 2018/19 al Campionatului European Challenge Cup în fața germanilor de Heidelberger RK, după ce au fost învinși în returul playoff-ului cu 27-15 în Germania. În ciuda victoriei din tur cu scorul de 26-20, disputată în 31 martie la Timișoara, leii nu au reușit asigurarea punctelor totale de avantaj pentru a-și asigura calificarea.

Cu toate acestea, având în vedere regulamentul EPCR de disputare a competițiilor europene, care specifică faptul că două echipe aflate sub același patronaj nu pot concura în același turneu, regulament semnat de toate cluburile participante în cele trei competiții organizate de EPCR (Champions Cup, Challenge Cup și Continental Shield) și deci și de către Heidelberger RK, ulterior finalelor de la Bilbao, EPCR a anunțat faptul că echipa germană nu va putea participa în sezonul 2018/19 al Challenge Cup, deoarece președintele Stade Francais Paris este și finanțatorul principal al HRK. Ca urmare, EPCR a lansat invitația de participare în sezonul 2018/19 al Challenge Cup echipei cu care germanii au concurat în playoff pentru calificare, respectiv Timișoara Saracens.

 

„Deși ne pare rău pentru descalificarea Heidelberger RK, pentru că judecând după scorul din playoff ei sunt echipa câștigătoare, ne onorează invitația EPCR, pe care, după îndelungi discuții cu managementul clubului am decis să o acceptam. Considerăm că această oportunitate unică nu trebuie ratată, ținând seama și de situația în care se află în această perioadă rugby-ul românesc și considerăm că invitația EPCR și participarea noastră în Challenge Cup nu pot fi decât un semn de bun augur din partea Europei în ceea ce privește valoarea Timișoarei Saracens și implicit a jucătorilor noștri. Cred în continuare în funcționarea cu succes al parteneriatului public-privat în cadrul acestei echipe, mai ales că atât din partea ordonatorului principal de credite, cât și din zona privată s-au făcut eforturi consistente, concrete, pentru acoperirea în condiții decente a bugetului necesar participării în Challenge Cup.” (Radu Țoancă, Director SCM Timișoara)

 

În perioada imediat următoare Timișoara Saracens va definitiva și componența lotului pentru sezonul următor și se va avea în vedere, bineînțeles, prezența în sezonul 2018/19 al Challenge Cup la un nivel competitiv.

 

Celelalte 19 echipe, confirmate anterior de către EPCR ca participante în sezonul următor al Challenge Cup, sunt:

Gallagher Premiership Rugby: Sale Sharks, Northampton Saints, Harlequins, Worcester Warriors, Bristol Bears

Guinness PRO14: Benetton Rugby, Ospreys, Connacht Rugby, Zebre Rugby Club, Dragons

TOP 14: La Rochelle, Pau, ASM Clermont Auvergne, Bordeaux-Bègles, Agen, Stade Français Paris, Perpignan, Grenoble

Continental Shield: Enisei-STM

 

Tragerea la sorți care va decide componența grupelor Challenge Cup 2018/19 va avea loc miercuri, 20.06.2018, ora 16:00, ora României, la Lausanne în Elveția și va fi transmisă în direct via live stream pe canalele de socializare ale EPCR.

 
 
© Copyright 2021 RCM mvt