Timisoara Saracens isi va afla astazi adversarii si grupa din care va face parte in campionatul european Challenge Cup, sezon 2018/19

 

20.06.2018

European Professional Club Rugby vor transmite în direct astăzi, 20.06.2018, de la Lausanne, din Elveția, tragerea la sorți în urma căreia se vor definitiva grupele campionatelor europene intercluburi Heineken Champions Cup și Challenge Cup, sezon 2018/19.

 

 

Miercuri, 20 iunie 2018, incepând cu ora 14:00 (ora UK si a Irlandei), respectiv ora 16:00 ora României, la Muzeul Olimpic din Lausanne, în Elveția, va avea loc tragerea la sorți pentru stabilirea grupelor Challenge Cup 2018/19, urmată imediat de tragerea la sorți pentru definirea grupelor Heineken Champions Cup 2018/19.

 

Unde se poate urmări tragerea la sorți în direct?

Evenimentul se va transmite în direct prin live stream pe www.epcrugby.com și pe paginile oficiale de Facebook ale celor două campionate, iar pe pagina oficială Timișoara Saracens Rugby Club se va distribui link-ul transmisiunii în direct, pus la dispoziție de EPCR, link ce se poate accesa și AICI.

 

Cum va funcționa tragerea la sorți?

Cele 20 de echipe participante în Challenge Cup se vor împărți în 5 grupe a câte 4 echipe fiecare. Echipele care vor intra în urnele extragerii din acest sezon sunt cele de mai jos și provin, conform clasamentelor de la finalul sezonului 2017/18 din:

 • campionatul Angliei – Gallagher Premiership Rugby (fostă Aviva Premiership):
  1. Sale Sharks
  2. Northampton Saints
  3. Harlequins
  4. Worcester Warriors
  5. Bristol Bears

 

 • campionatul Guinness PRO14:  
 1. Benetton Rugby (Italia)
 2. Ospreys (Țara Galilor)
 3. Connacht Rugby (Irlanda)
 4. Zebre Rugby Club (Italia)
 5. Dragons (Țara Galilor)

 

 

 • campionatul Franței TOP14:
  1. La Rochelle
  2. Pau
  3. ASM Clermont Auvergne
  4. Bordeaux-Bègles
  5. Agen
  6. Stade Français Paris
  7. Perpignan
  8. Grenoble

 

Celor 18 echipe din campionatele de liga I europene amintite, li se adaugă 2 echipe provenite din competiția de calificare Continental Shield 2017/18, respectiv: Enisei-STM și Timișoara Saracens

 

Pentru stabilirea grupelor Challenge Cup 2018/19, cele 20 de cluburi de mai sus se vor împărți în 4 categorii valorice, în funcție de poziția ocupată în clasamentul campionatului din care provin. Fiecare categorie valorică (urnă) va conține un număr de 5 echipe. Înainte de extragerea echipelor ce vor alcătui fiecare grupă, se vor completa, tot prin tragere la sorți, dar în funcție de clasament, primele trei categorii valorice.

 

După stabilirea componenței celor 4 categorii valorice (urne), se vor extrage, pe rând, cele 5 echipe din urna Categoriei 1, iar fiecărei echipă extrasă i se va aloca, prin tragere la sorți, o grupă din urna ce va conține bile numerotate de la 1 la 5.

 

Se va proceda apoi la extragerea echipelor din Categoria 2 și tot prin tragere la sorți, fiecărei echipe extrase din urna Categoriei a 2-a i se va aloca, prin extragere, numărul grupei din care aceasta va face parte. Același procedeu se va aplica și pentru echipele componente ale Categoriilor 3 și 4, dar în același timp, se vor respecta principiile cheie de mai jos:

 • Fiecare dintre cele 5 grupe ale campionatului european Challenge Cup va conține câte o echipă din fiecare categorie valorică;
 • În fiecare grupa Challenge Cup va exista minimum o echipă din Premiership, TOP14 și PRO14.
 • Nici o grupă nu va conține un număr mai mare de maximum 2 echipe provenite din același campionat.
 • Nici o grupă nu va conține două echipe ce activează în Guinness PRO 14 provenind din aceeași țară
 • În momentul definirii celor 4 categorii valorice, cluburile proveninte din același campionat vor fi distribuite separat, până la definirea celei de-a 4-a categorii valorice
 • Un club calificat din Continental Shield nu poate fi inclus într-o grupă care să conțină 2 echipe din TOP14 sau 2 echipe din Gallagher Premiership.

 

Astfel, pentru asigurarea respectării principiilor de formare a grupelor Challenge Cup, este posibil ca unele dintre echipele componente ale Categoriilor 2, 3 și 4, să fie plasate direct într-o anumită grupă.

 

Care sunt categoriile valorice și din ce echipe sunt confirmate în fiecare categorie?

 

Categoria 1 – în această categorie sunt confirmate în acest moment trei echipe clasate pe locurile superioare ale celor 3 campionate europene, respectiv: Sale Sharks, Benetton Rugby, La Rochelle. Prin tragere la sorți, două dintre echipele cele trei echipe clasate pe locurile secunde în lista de mai sus, vor completa această categorie. Astfel, potențialele candidate sunt Pau, Northampton Saints, Ospreys.

 

Categoria 2  - va include cele trei echipe clasate pe locurile 3 de mai sus, respectiv ASM Clermont Auvergne, Harlequins, Connacht Rugby, iar ultimele două locuri ale categoriei vor fi ocupate de echipa rămasă ne-extrasă pentru Categoria 1 (una dintre echipele clasate pe locul 2), la care se adaugă o echipă clasată pe locul 4, din același campionat cu echipa secundă rămasă ne-extrasă în Categoria 1.

 

Categoria 3 – va include cele două echipe de pe locul 4, rămase ne-extrase pentru completarea Categoriei 2, la care se adaugă cluburile deja confirmate, respectiv Agen, Bristol Bears, Dragons.

 

Categoria 4 – include echipele Stade Français Paris, Perpignan, Grenoble, Enisei-STM, Timișoara Saracens.

 

Practic, din cele 20 de echipe calificate, 14 echipe ocupă deja câte o categorie valorică, urmând ca tragerea la sorți anterioară extragerii componentelor grupelor să determine categoriile pe care le vor ocupa echipele Pau, Northampton Saints, Ospreys, Bordeaux-Bègles, Worcester Warriors, Zebre Rugby Club

 

Cine va efectua tragerea la sorți?

Moderatorii evenimentului vor fi Sarra Elgan (BT Sport) și Raphaël Ibañez (France Télévisions), Dimitri Yachvili (beIN SPORTS) va extrage bilele conținând numele cluburilor, iar Austin Healey (BT Sport) va extrage bilele conținând numerele grupelor.

 

 
 
© Copyright 2021 RCM mvt