Timisoara Saracens va infrunta Enisei STM in partidele de baraj din Competitia Europeana Continental Shield, sezon 2018/19

 

27.02.2019

 

European Professional Club Rugby (EPCR) au stabilit și anuntat detaliile partidelor de baraj din Competiția Europeană Continental Shield 2018/19

 

 

Organizată de către forul european EPCR, în parteneriat cu Federația de Rugby a Italiei și forul Rugby Europe, competiția Continental Shield, aflată în acest format la cea de-a 3-a ediție, oferă oportunitatea de a participa în Campionatul European Challenge Cup, atât echipelor din țările afiliate Rugby Europe, precum și echipelor din campionatul italian Eccellenza. În fiecare sezon, echipele participante în competiția Continental Shield se luptă pentru cele două locuri din Campionatul European Challenge Cup, puse la dispoziție de organizatori, locuri pe care acestea le pot câștiga în urma partidelor de baraj organizate anual în primăvara europeană.

 

În acest an, partidele de baraj se dispută de către echipele care au participat în grupele Challenge Cup ale sezonului în curs (Enisei STM și Timișoara Saracens), pe de o parte, iar pe de altă parte, de către câștigătoarele grupelor A și B ale Continental Shield 2018/19 (Kawasaki Robot Calvisano și Femi CZ Rugby Rovigo Delta). Datele de disputare ale partidelor coincid cu datele de disputare ale sferturilor de finale și ale semifinalelor competițiilor europene Heineken Cup și Challenge Cup, mai precis 30 martie și 20 aprilie 2019.

 

Iată programul partidelor de baraj pe care Timișoara Saracens le va disputa contra câștigătoarei de până acum a competiției europene Continental Shield – Enisei STM din Rusia:

 

  • 30 martie 2019 – Timișoara Saracens v Enisei STM, ora 15:00, stadion Dan Păltinișanu, Timișoara, România
  • 20 aprilie 2019 – Enisei STM v Timișoara Saracens, ora 15:00 (ora locală) / ora 10:00 (ora României), Stadion Avangard, Krasnoyarsk, Rusia

 

La fel ca și în sezoanele trecute, echipa câștigătoare, desemnată prin cumularea punctelor înscrise în ambele partide, va obține locul pus la dispoziție în sezonul 2019/20 al Campionatului European Challenge Cup.

 

În cazul în care după fluierul final al celei de-a doua partide de baraj punctajul cumulat al ambelor echipe este egal, se vor juca prelungiri (două reprize a câte 10 minute fiecare), echipa calificată în sezonul următor al Challenge Cup fiind echipa care înscrie cele mai multe puncte la finalul prelungirilor (cumulat cu cele înscrise în ambele partide). Dacă și după prelungiri scorul cumulat este egal, se vor lua în considerare eseurile marcate în cele două partide, inclusiv prelungiri, iar câștigătoarea va fi echipa care a marcat, per total, cele mai multe eseuri. În cazul în care și numărul de eseuri este egal, se va trece la departajare prin lovituri la buturi.

 

În cele trei sezoane consecutive de participare în competiția europeană Continental Shield, Timișoara Saracens a disputat partide de baraj împotriva Pataro Calvisano Rugby Italia (actualmente Kawasaki Robot Calvisano), Krasny Yar Rusia și Heidelberger RK Germania. Barajul împotriva echipei italiene a fost câștigată de timișoreni în primăvara anului 2016 cu scorul cumulat 64 – 40, asigurând calificarea istorică a leilor în sezonul 2017/18 al European Rugby Challenge Cup, în timp ce barajul contra Krasny Yar Rusia (în 2017) și Heidelberger RK Germania (în 2018) au fost pierdute, cu scorurile cumulate de 39 – 35, în favoarea echipei din Rusia, respectiv 47 – 36, în favoarea echipei germane. Participarea din sezonul 2018/19 al European Rugby Challenge Cup s-a datorat descalificării echipei germane Heidelberger RK de către organizatorii competiției.

 

„Sunt încântat și abia așteptăm întâlnirea cu Enisei, ce ne dă oportunitatea de a ne califica în sezonul 2019/20 al Campionatul European Challenge Cup. Vom întâlni Enisei pentru prima dată și va fi nu doar dur, ci și o mare provocare pentru toți cei implicați, căci trebuie să ne asigurăm că suntem bine de pregătiți, nu doar încântați. Enisei este o echipă puternică și greu de învins, dar am încredere și cred că jucătorii mei sunt pregătiți să urce spre nivelul următor, mai ales după experiențele din acest sezon al Chanllenge Cup, din care am învățat cu toții foarte mult. Atât eu, cât și echipa suntem foarte motivați să ne pregătim pentru această confruntare. Dar deocamdată trebuie să o luăm pas cu pas, săptămână cu săptămână, pentru a ne asigura că suntem în formă și pregătiți să jucăm rugby de calitate în partidele de baraj.”

(Sosene Anesi – Antrenor Principal)

 
 
© Copyright 2021 RCM mvt