Noul sezon aduce opt jucatori in echipa Timisoarei Saracens

 

16.07.2019

 

Lotul Timișoarei Saracens a început pregătirea noului sezon 2019/2020, iar opt jucători s-au alăturat echipei

 

La conferința de presă de astăzi managerul Attila Brosovszki, alături de antrenorii confirmați pentru sezonul 2019/2020, Sosene Anesi (Antrenor Principal) și Ulises Gamboa (Antrenor Secund), au prezentat cei opt jucători proaspăt transferați la Timișoara.

 

Bidzina Samkharadze (mijlocaș la grămadă, 35 ani), cu experiență îndelungată în SuperLigă, revine în Banat după șase sezoane petrecute la CSM Știința Baia Mare pentru cel puțin un sezon.

Ionel Melinte (fundaș/mijlocaș la deschidere, 23 ani), Damian Strătilă (Nr. 8, 23 ani) și Marius Lungu (pilier, 23 ani) se alătură echipei leilor de la CSA Steaua București pentru câte două sezoane fiecare.

Moa Maliepo (centru, 23 ani) și Vaovasa Hinckley (mijlocaș la deschidere, 20 ani) sosesc la Timișoara pentru cel puțin două sezoane, după alte două petrecute anterior la CSM București

Jipa Dănuț (19 ani), mijlocașul la deschidere al echipei României U20, fost component al CS Știința Petroșani în sezonul trecut va purta tricoul Timișoarei Saracens timp de patru sezoane, iar Perici Paul (mijlocaș la deschidere, 20 ani), crescut la Timișoara și component al CSU AV Arad în sezonul 2018/19 a semnat cu Timișoara Saracens un contract pentru două sezoane.

 

„Începem noul sezon cu cei opt jucători proaspăt veniți la Timișoara, alături de cei rămași în echipă din vechea ‹‹gardă›› și vom încerca, anul acesta, să îmbinăm tinerețea cu experiența și să revenim acolo unde Timișoara a fost obișnuită: să joace finalele, să le câștige și să aducă trofee acasă.” (Attila Brosovszki, Manager general)

 

„Consider că managementul clubului a fost la înălțime în ceea ce privește transferurile pentru noul sezon: câțiva jucători cu experiență, un jucător care revine la Timișoara și per total jucători tineri, talentați, cu perspective. Ceea ce mă bucură foarte mult este faptul că majoritatea jucătorilor sosiți s-au prezentat la primele antrenamente în formă bună și muncesc mult, din greu, cu pozitivism, ceea ce este foarte bine pentru echipă. Sunt nerăbdător să pregătesc noul sezon cu acești jucători și cu cei pe care îi avem deja și sper că ne vom îmbunătăți performanța, învățând din greșelile sezonului trecut și că vom aduce victorii importante în acest an. Prioritatea noastră este să fim bine pregătiți, atât fizic, cât și mental pentru meciurile ce vor urma.” (Sosene Anesi, Antrenor principal)

 

„Mă bucură veștile bune legate de transferuri, respectiv sosirea în echipă a unor jucători tineri, ce ne vor aduce energie proaspătă pentru noul sezon. Sunt nerăbdător să lucrez alături de ei pentru a aduce victorii și, sper eu, noi trofee Timișoarei.” (Ulises Gamboa, Antrenor secund)

 

Revenirea la Timișoara este o bucurie și o provocare foarte mare pentru mine și sezonul acesta sunt convins că vom da totul pentru a câștiga campionatul. Am ales să revin deoarce știu că la Timișoara sunt jucători foarte buni, antrenați de un staff foarte bun și există un grup performant, format atât din jucători cu experiență, cât și din jucători tineri și din acest motiv, pentru mine a fost foarte ușor să fac acest pas.” (Bidzina Samkharadze)

 

Consider că venirea mea la Timișoara este un pas foarte mare pentru mine. Sunt fericit că am ajuns aici și rămâne să demonstrăm pe teren ceea ce putem oferi acestei echipe și acestui oraș. Am ales să vin la Timișoara deoarece performanțele din ultimii aproape 10 ani ale acestei echipe au fost foarte bune: au jucat aproape în fiecare an finala de campionat, au jucat și în campionatul european și performanțele lor m-au convins să fac pasul acesta.” (Marius Lungu)

 

„Am venit la Timișoara să fac performanță, să continuăm ceea ce au făcut băieții în anii trecuți și sunt fericit să fiu parte din echipă. Consider că prin venirea mea la Timișoara am făcut un pas înainte și sunt convins că putem să ne luptăm pentru toate trofeele puse în joc în acest sezon.” (Damian Strătilă)

 

„Mă bucur că am ajuns în echipa Timișoarei, împreună cu un lot foarte tânăr și noi toți, cei tineri, sperăm să demonstrăm că avem potențialul așteptat. Consider că putem continua să facem performanță și să revenim în campionatul european.” (Ionel Melinte)

 

Cu ocazia conferinței de presă au fost anunțate și plecările din lotul Timișoarei, mai precis: Jody Rose, Michael Stewart, Tom Whitehurst și Henri Boshoff, aflați la final de contract.

Acestora li se alătură Mesake Doge, transferat în Franța, la CA Brive și, din păcate, Mădălin Lemnaru, ale cărui probleme de sănătate nu îi mai permit revenirea în teren și Samuel Mariș, aflat și el la final de carieră.

 

„Echipa și clubul le mulțumește foarte mult tuturor pentru sezoanele petrecute alături de noi și pentru contribuția adusă, de-a lungul timpului, la succesul Timișoarei Saracens. Uneori cuvintele sunt prea puține și nu reflectă, din păcate, munca depusă de jucători la antrenamente și în teren, dar suntem convinși că performanțele lor și amintirile create în timpul petrecut alături de Timișoara Saracens vor rămâne în inimile suporterilor. Celor ce vor alege alte echipe le urăm succes, iar lui Mădălin Lemnaru și lui Samuel Mariș le urăm multă sănătate și îi așteptăm cu bucurie și cu plăcere să îi revedem alături de noi, chiar dacă o vor face din tribună.” (Attila Brosovszki, Manager general)

 

Sezonul competițional 2019/2020 va începe în luna august cu Cupa Regelui, urmând ca partidele Timișoarei Saracens programate pe teren propriu să se dispute pe stadionul Gheorghe Rășcanu. Programul complet al meciurilor urmează să fie definitivat și anunțat de către Federația Română de Rugby în scurt timp.

 
 
© Copyright 2021 RCM mvt