Timisoara Saracens intalneste CSM Stiinta Baia Mare in etapa a doua a Cupei Romaniei 2019/20

 

14.08.2019

Week-end de derby în această săptămână, când Timișoara Saracens va înfrunta CSM Știința Baia Mare

 

După prima victorie cu bonus ofensiv, punctată în deplasare, împotriva CS Universității Cluj, Timișoara Saracens se deplasează din nou în această săptămână, de aceasta dată în nordul țării, pentru confruntarea contra CSM Știința Baia Mare, contând pentru etapa a doua a competiției.

 

Deși clasamentul grupei A, după prima etapă, îi situează pe lei pe locul 1, CSM Știința Baia Mare câștigând la masa verde week-end-ul trecut, toate întâlnirile dintre cele două echipe sunt considerate de Timișoara Saracens având importanța și intensitatea unei finale, așa cum a declarat Eugen Căpățînă, căpitanul echipei, la conferința de presă anterioară deplasării:

„Ne-am obișnuit ca între noi și Baia Mare să fie un derby, pentru că este echipa cu care ne întâlnim de fiecare dată în fazele finale, iar sezonul trecut au dovedit că au fost mai buni ca noi și trebuie să ne luăm revanșa. Cred că am făcut un meci destul de bun cu Universitatea Cluj, așa cum o arată și scorul. Am avut de pus la punct anumite lucruri, pe care cred că le-am soluționat și tot ceea ce ne rămâne de făcut acum este să ne prezentăm la Baia Mare și să obținem punctele necesare pentru a fi primii în clasament.”

          

„Va fi o partidă dificilă. Baia Mare vor fi odihniți, pentru că nu au jucat nici un meci până acum, dar cred că noi suntem puțin mai avantajați, deoarce am jucat deja prima etapă, iar băieții s-au prezentat foarte bine, atât în teren, cât și la antrenamente. Nu știm la ce să ne așteptăm de la Baia Mare în acest sezon, dar cu siguranță va fi un meci greu, așa cum sunt toate confruntările cu ei.” (Viliami Moala – Antrenor secund treisferturi)

 

Antrenorul de grămadă, Ulises Gamboa, a declarat că în această săptămână s-a lucrat cu echipa într-o manieră adaptată la caniculă, mai precis încărcarea și intensitatea antrenamentelor au fost echilibrate, potrivite condițiilor meteo.

„Va fi cea de-a doua partidă consecutivă jucată în deplasare și din această cauză am avut la dispoziție mai puține zile de antrenamente, astfel încât s-a lucrat intensiv pentru a fi cât mai bine pregătiți pentru această confruntare importantă. Ceea ce le-am cerut grămădarilor la antrenamentele din această săptămână este să joace la fel cum au jucat în semifinala de acasă din sezonul trecut, când, deși rezultatul m-a întristat, am fost mulțumit de efortul depus de înaintare în teren. Cerința pentru partida de sâmbătă este ca grămădarii să joace cu aceeași intensitate și agresivitate cu care au jucat în ultima confruntare contra Baia Mare.”

 

Etapa a doua a Cupei României 2019/20 se va disputa sâmbătă, 17 august 2019, cu începere de la ora 11:00, pe stadionul „Arena Zimbrilor” din Baia Mare și nu va fi televizată.

 
 
© Copyright 2021 RCM mvt