Leii se apropie de a doua confruntare cu Zimbrii, pe stadionul din Baia Mare

 

18.09.2019

Timișoara Saracens se deplasează din nou la Baia Mare, de aceasta dată, pentru etapa a 4-a a SuperLigii CEC Bank 2019/20

 

Sâmbăta aceasta Timișoara Saracens se vor afla la Baia Mare pentru a doua oară în acest sezon, însă de această dată, Leii sarazini vor înfrunta Zimbrii în etapa a 4-a a SuperLigii CEC Bank 2019/20.

 

Timișoara Saracens se situează până acum în fruntea clasamentului, după ce a acumulat maximum de puncte puse în joc în primele trei etape ale competiției, în urma victoriilor obținute contra CS Universitatea Cluj (scor final 54-18), Dinamo București (scor final 52-14) și SCM Gloria Buzău (38-10). CSM Știința Baia Mare se află pe locul trei al clasamentului, având, însă, un meci mai puțin disputat, acumulând un total de 9 puncte în urma victoriilor obținute împotriva ACS Tomitanii Constanța în prima etapă (scor final 42-17) și CSA Steaua în etapa a 2-a (scor final 18-15).

 

În sezonul curent, cele două echipe s-au mai întâlnit, tot la Baia Mare, pe stadionul „Arena Zimbrilor”, pentru etapa a 2-a a Cupei României 2019/20, Timișoara Saracens câștigând în fața gazdelor cu scorul de 22-17.

 

„Săptămâna anterioară acestui meci a fost similară cu celelalte în ceea ce privește pregătirea echipei. Am avut grijă ca jucătorii să-și facă recuperarea, am analizat partida anterioară pentru a corecta erorile la antrenamente. Sperăm ca întreaga pregătire să ne aducă rezultatul așteptat, sâmbătă. Știm că întâlnirea cu Baia Mare va fi un meci greu, mai ales că jucăm la ei acasă, dar în ceea ce ne privește pe noi, va fi important să executăm bine elementele de bază: pasele, placajele unu la unu și astfel, sperăm să obținem rezultatul scontat. Mai avem un antrenament mâine, înainte de plecare și antrenamentul căpitanului vineri, înaintea meciului. Sunt sigur că băieții așteaptă cu nerăbdare întâlnirea de sâmbătă cu Baia Mare. În ceea ce privește selecția jucătorilor, probabil vom face una sau două schimbări, dar în principiu, ne vom axa pe jucătorii care au avut mai mult timp de joc împreună.” (Sosene Anesi, Antrenor Principal)

 

„Așa cum sunt majoritatea întâlnirilor cu Baia Mare și de această dată înaintarea va avea un rol important de jucat. Baia Mare este o echipă cu grămădari foarte fizici și va trebui să ne impunem jocul și să ne câștigăm baloanele, pentru a putea obține un rezultat bun, la fel ca până acum. Vom încerca să creștem de la meci la meci și cred că jucătorii de pe înaintare vor avea un cuvânt greu de spus în câștigarea acestei partide.”  (Ulises Gamboa, Antrenor Grămadă)

 

„Echipa noastră a crescut de la meci la meci. Sâmbătă ne așteaptă o confruntare atât fizică, cât și psihică la Baia Mare. Cred că suntem pregătiți pentru asta și așteptăm cu nerăbdare întâlnirea, pentru că având astfel de meciuri grele ne putem îmbunătăți performanța ca grup.” (Eugen Căpățînă, căpitan echipă)

 

În ceea ce privește accidentările, Cătălin Fercu, Ionel Melinte, Marius Iftimiciuc și Horațiu Pungea sunt încă nedisponibili. De asemenea, Dănuț Jipa prezintă o ușoară accidentare la gleznă, din partida anterioară, contra SCM Gloria Buzău și este probabil să rămână la Timișoara în acest weekend pentru a nu risca agravarea stării sale de sănătate. Toți ceilalți jucători sunt în formă și disponibili pentru selecție.

 

Etapa a 4-a a SuperLigii CEC Bank 2019/20, contra CSM Știința Baia Mare va avea loc sâmbătă, 21 septembrie 2019, de la ora 17:00, pe stadionul „Arena Zimbrilor” din Baia Mare și se va transmite în direct pe TVR HD.

 

 
 
© Copyright 2021 RCM mvt