Timisoara Saracens infrunta Dinamo Bucuresti pe stadionul Dan Paltinisanu

 

23.10.2019

 

După înfrângerea de la Cluj, din prima etapă a returului SuperLigii CEC Bank 2019/20, Timișoara Saracens revine acasă pentru confruntarea cu Dinamo București

 

Joi, 24 octombrie, de la ora 12:00, pe stadionul Dan Păltinișanu, Timișoara Saracens intră în teren pentru etapa a 9-a a SuperLigii CEC Bank. După înfrângerile suferite în fața CSM Știința Baia Mare, CSA Steaua București și CS Universitatea Cluj și după șapte etape disputate, echipa bănățeană se află pe locul 3 în clasamentul intermediar, în timp ce oaspeții, având o etapă mai puțin disputată, se poziționează înaintea acestei partide pe locul 6.

 

La conferința de presă anterioară partidei, Sosene Anesi, Ulises Gamboa și Eugen Căpățînă au vorbit despre așteptările meciului contra Dinamo București și despre înfrângerea din etapa precedentă:

 

„Pentru mine, personal, această partidă va fi despre emoție și trăire. În acest moment nu ne aflăm pe o poziție bună și avem nevoie de această partidă să revenim la standardul și la nivelul pe care-l merităm. Ne-am bazat prea mult pe statutul și pe reputația noastră și mai puțin pe calitățile noastre, iar joi vom avea nevoie de calitate. Dinamo nu va fi o echipă ușor de înfruntat, așa că disciplina și atitudinea noastră trebuie să fie ireproșabile joi. Aștept cu nerăbdare partida și să revenim la nivelul pe care-l dorim.” (Sosene Anesi, Antrenor Principal)

 

„Așa cum a spus și Sosene, ne așteaptă o partidă foarte importantă, una cu încărcătură emoțională pentru noi, pentru că jucătorii și echipa au posibilitatea să demonstreze că avem nu doar un grup extins cu nume importante, ci că ne putem transforma în echipa pe care o dorim cu toții. Sperăm să obținem rezultatul pe care îl așteptăm cu fiecare partidă jucată, s-a muncit mult pentru a obține un rezultat pozitiv și, cel mai important, sperăm să avem de la jucători reacția așteptată în teren, atât în ceea ce privește jocul, cât  mai ales în ceea ce privește disciplina echipei și a grupului.” (Ulises Gamboa, Antrenor Grămadă)

 

„Venim după o perioadă în care nu am performat așa cum trebuia, este momentul să recunoaștem ca sportivi, trebuie să ne dăm seama unde suntem. Trebuia să intrăm în teren și să jucăm, să ne atingem țelul, acela de a câștiga Cupa și Campionatul. Cred că până la urmă nu este nimic pierdut încă, numai că nu putem performa cu atitudinea pe care am avut-o. Este necesară o schimbare radicală, care eu cred că a venit din partea antrenorului și a noastră. Trebuie tratate meciurile cu mai multă seriozitate și oricine ar fi în fața noastră trebuie să performăm la nivelul nostru și nu la nivelul adversarului. Am discutat despre ultima partidă pierdută în mod rușinos pentru noi, pentru că nu am performat așa cum trebuia și cred că noi, jucătorii, trebuie să ne vedem lungul nasului și să coborâm acolo, în iarbă, unde ne este locul. Nu avem nici o scuză și cred că e doar vina noastră, a jucătorilor, pentru că noi am fost în teren și în formulă completă, formulă pe care în alte meciuri, în care am jucat mult mai bine, nu am avut-o. Noi suntem vinovați, atitudinea noastră. Probabil am considerat că joacă numele și nu jucătorul. Nu cred că vom mai repeta greșeala asta.” (Eugen Căpățînă, căpitan echipă)

 

Pentru partida contra Dinamo București Ionel Melinte este 100% recuperat și va debuta în tricoul Timișoarei Saracens din poziția de fundaș titular, în timp ce Cătălin Fercu, Marius Iftimiciuc și Horațiu Pungea sunt încă nedisponibili. De asemenea, Moa Maliepo a suferit o comoție în partida contra CS Universitatea Cluj și își va continua programul de recuperare până la următoarea etapă.

 

Etapa a 9-a a SuperLigii CEC Bank 2019/20, contra Dinamo București nu va fi televizată. Aceasta va fi ultima partidă a SuperLigii disputată în acest an, urmând ca în week-end-ul următor Timișoara Saracens să revină în Cupa României, pentru prima etapă a returului, pe care o va disputa contra CS Universitatea Cluj, tot pe stadionul Dan Păltinișanu.

 
 
© Copyright 2021 RCM mvt