Timisoara Saracens – pentru a sasea oara in Finala Cupei Romaniei

 

27.11.2019

 

Timișoara Saracens înfruntă CSA Steaua București în Finala Cupei României, sezon 2019/20

 

După un parcurs fără înfrângere în etapa grupelor, Leii sarazini se deplasează în acest weekend la Brașov, unde vor juca cu trofeul pe masă, împotriva CSA Steaua București.

 

 

Componentă a grupei A în acest sezon al Cupei României, Timișoara Saracens și-a disputat locul în Finală, avându-i ca și contracandidați pe CSM Baia Mare, CS Universitatea Cluj și ACS Tomitanii Constanța. În turul competiției, sarazinii au învins formația clujeană cu scorul de 40 – 3, pe terenul din Baia Mare au învins cu scorul de 22 – 17, iar pe teren propriu s-au impus în fața ACS Tomitanii Constanța cu 76 – 6, în timp ce în returul disputat în luna noiembrie, Timișoara Saracens a înregistrat două victorii (contra CS Universitatea Cluj cu scorul de 67 – 7 și contra ACS Tomitanii Constanța cu scorul record al sezonului de 111 – 0) și un egal pe teren propriu în Timișoara, contra CSM Știința Baia Mare, tabela arătând la finalul celor 80 de minute scorul de 6-6. Finalizând astfel etapele de calificare pe locul I al grupei A, Leii și-au asigurat locul în Finala Cupei României din acest sezon.

 

„Suntem nerăbdători să jucăm Finala de sâmbătă contra Steaua. Jucătorii noștri sunt mental pregătiți pentru acest meci, sunt concentrați. Înainte de a porni spre Brașov vom mai avea un antrenament mâine, când vom face ultimele ajustări, pentru a ne asigura că suntem pregătiți pentru confruntarea de sâmbătă.” (Sosene ANESI, Antrenor Principal)

 

„Este prima finală a acestui sezon și primul obiectiv pe care trebuie să-l punctăm. Toți jucătorii sunt disponibili pentru selecție și nerăbdători să joace acest meci important pentru club și pentru echipă. Vom mai avea o sesiune de antrenament complexă, mai ales pentru grămădari, o sesiune de antrenament importantă pentru pregătirea Finalei contra Steaua, în care vor fi foarte importante toate repunerile în joc și mai ales grămezile, care este una dintre modalitățile favorite ale adversarilor de a relansa jocul. S-a lucrat intens, suntem mulțumiți de prestația echipei de la antrenamente și sperăm să obținem un rezultat pozitiv.” (Ulises GAMBOA, Antrenor Grămadă)

 

„Suntem bucuroși să ne aflăm în fața celui mai important meci din această jumătate a sezonului, în fața primului trofeu pus în joc. Ne așteaptă o partidă dificilă în fața celor de la Steaua, dar în ultima perioadă totul a mers foarte bine la echipă, avem o atmosferă plăcută și sperăm ca lucurile să meargă la fel de bine până în ziua meciului, inclusiv, pentru ca la sfârșitul celor 80 de minute să ieșim învingători. Ne dorim această victorie, ne dorim să aducem încă un trofeu clubului și sperăm să reușim. Atât noi, cât și Steaua avem echipe complete, care îmbină foarte bine foarte bine forța pachetului de înaintare cu jocul deschis al treisferturilor. Ca în orice finală, victoria va fi de partea celor ce și-o doresc mai mult și sperăm să fim noi, pentru că avem nevoie să câștigăm această finală. Plusul de încredere și moralul ridicat au venit, din punctul meu de vedere, din importanța acestui joc. Datorită faptului că sezonul trecut, din păcate, nu am reușit să câștigăm nici o finală, ne-am regăsit anul acesta dorința de a continua să câștigăm trofee. Pentru noi, cei care suntem de mai mult timp în echipă, sezonul trecut a fost un pic dezastruos, având în vedere că nu am reușit să câștigăm nici un trofeu, astfel încât ne dorim să începem acest sezon cu dreptul și să mergem la Brașov unde să câștigăm Finala și să ne facem o vacanță frumoasă.” (Vasile RUS, Căpitan Echipă în Finala Cupei României 2019/20)

 

„Cred că echipa se află în cea mai bună formă, ne-am atins vârful de formă. Băieții sunt pregătiți pentru această Finală și cred că acum ne-a mai rămas doar să punem la punct ultimele detalii și să aducem trofeul pus în joc. Cred că echipa aceasta are atât putere, cât și dorință foarte mare de victorie. Asta s-a văzut în partidele câștigate în acest sezon. S-a văzut că atunci când ne dorim, putem face orice și atâta timp cât ne aflăm în fazele finale avem mari șanse să câștigăm.” (Eugen CĂPĂȚÎNĂ, Căpitan Club)

 

 

Timișoara Saracens și CSA Steaua București s-au mai întâlnit în Finala Cupa României, în 4 octombrie 2015. În acel sezon, Finala s-a disputat la Iași, iar Leii au ieșit învingători, cu scorul de 17 – 14, după două reprize a câte 40 de minute și încă două de prelungiri, ridicând Cupa României pentru al doilea sezon consecutiv și pentru a treia oară în 4 ani.

 

Finala Cupei României din sezonul 2019/20 se va disputa sâmbătă, 30 noiembrie 2019, pe stadionul Noua din Brașov, începând cu ora 12:00 și va fi difuzată în direct pe TVR1.

 
 
© Copyright 2021 RCM mvt