Timisoara Saracens a reluat antrenamentele cu un lot mai restrans

 

09.01.2020

 

De Bobotează, lotul Timișoarei Saracens a revenit în „câmpul muncii”

 

După o lună de pauză, echipa Timișoarei Saracens a reluat antrenamentele de pregătire înaintea ultimei părți a sezonului 2019/20.

 

Lotul reunit luni, 6 ianuarie conține acum, din păcate, un număr mai mic de jucători, ca urmare a 5 plecări, datorate climatului de nesiguranță financiară a clubului, amplificat în această iarnă.

 

Mai precis, Vasile Rus a luat decizia de a părăsi Timișoara Saracens, după nu mai puțin de 10 ani, timp în care a contribuit la toate cele 10 trofee ale echipei, patru dintre ele ridincându-le din postura de căpitan și a reprezentat clubul și România, în European Rugby Continental Shield 2015/16 și 2017/18, precum și în European Rugby Challenge Cup, sezon 2016/17 și 2018/19.

 

„Nu a fost deloc o decizie ușor de luat, după atâția ani petrecuți la Timișoara. Am cumpănit mult, am discutat și cu familia și în cele din urmă am decis să închei acum cariera sportivă și să mă orientez spre ceva ce poate aduce familiei mele o mai mare siguranță financiară.

Cei 10 ani petrecuți la Timișoara au fost cei mai frumoși ani din cariera mea ca rugbist și le mulțumesc coechipierilor, antrenorilor și conducerii clubului pentru susținerea pe care mi-au arătat-o de-a lungul timpului. Mulțumesc și lui Dan Dinu pentru oportunitatea oferită acum 10 ani, aceea de a juca la Timișoara și îi mulțumesc și lui Dușan Filipaș pentru încrederea acordată de-a lungul anilor. Mi-ar fi plăcut să mai câștig un trofeu împreună cu echipa înainte de a „agăța ghetele”, dar asta este viața, anul trecut nu a fost să fie. Rămân, totuși, cu amintiri frumoase, pe care, indiferent de ceea ce se va întâmpla de acum încolo, nu ni le va putea lua nimeni. Timișoara este și va rămâne cea de-a doua casă a mea și ori de câte ori voi avea ocazia, voi reveni cu drag aici. Mulțumesc, pe această cale, suporterilor care au fost alături de mine și de echipă de-a lungul celor 10 ani și sper să ne revedem cu bine.” (Vasile Rus)

 

Tot începând din aceast an, alți patru jucători nu vor mai îmbrăca tricoul Timișoarei Saracens: pilierii Sione Taupaki, Paea Fonoifua și German Aranda, precum și fundașul Luke Samoa, care, deși înaintea noului sezon semnase o prelungire de contract până la finele sezonului 2020/21, a decis să își încheie activitatea rugbistică, reîntorcându-se, împreună cu familia, în Australia, după două sezoane și jumătate petrecute la Timișoara.

 

„Am discutat cu soția mea despre viitorul nostru și, din păcate, având în vedere faptul că veniturile din rugby nu ne oferă o siguranță financiară, am decis să renunț la cariera rugbistică și să ne întoarcem în Australia. Nu pot decât să mulțumesc familiei mele pentru că m-a susținut și suportat în toți anii în care am fost cu toții departe de casă și, în același timp, mulțumesc Timișoarei Saracens pentru oportunitatea de a reprezenta clubul în ultimii ani ai carierei mele. Au fost doi ani și jumătate de care ne vom aminti cu drag, atât eu, cât și familia mea. Mulțumesc suporterilor pentru susținere. România și Timișoara vor fi mereu locuri dragi mie și mă bucur că am avut oportunitatea și onoarea de a îmbrăca atât tricoul Timișoarei Saracens, cât și tricoul României.” (Luke Samoa)

 

 

„Nu ne bucură deloc plecările câtorva jucători esențiali pentru echipa noastră, dar le mulțumim tuturor pentru anii și lunile petrecute alături de noi și pentru contribuția adusă la rezultatele echipei și le urăm toate cele bune în tot ceea ce-și propun să realizeze în viitor.

Nu putem spune, din păcate, că reuniunea echipei a fost una deosebit de relaxantă, având în vedere faptul că situația financiară încă nu s-a soluționat, dar le mulțumesc tuturor celor care au revenit și mă voi strădui cu tot ceea ce ține de mine să nu le înșel încrederea și așteptările. Sper că vom reuși să trecem și peste acest obstacol și, așa cum am primit semnale din cadrul administrației clubului, să reușim să reintrăm pe făgașul normalității până la reluarea activității competiționale.” (Attila Brosovszki, Manager General)

 

Cea de-a doua parte a sezonului 2019/20 este preconizată a se relua în primăvară, datele exacte ale meciurilor urmând a fi confirmate de către Federația Română de Rugby.

 
 
© Copyright 2021 RCM mvt