Timisoara Saracens s-a intors in Ronat cu o victorie contra lui Dinamo.

 

18.04.2015

 

Sursa: opinia timisoarei

Dupa egalul cu CSM Bucuresti, in 15-le de start al lui Timisoara Saracens au avut loc mai multe schimbari, iar jucatorii care au intrat, au profitat de sansa… Sportivii banateni s-au intors pe arena proprie, Gheorghe Rascanu din Ronat, si au oferit o adevarata lectie de rugby. Banatenii s-au impus cu 39-15 impotriva surprizei etapei precedente, Dinamo, care invinsese Baia Mare, si a obtinut si punctul bonus ofensiv.

 

Aproape 25 de minute partida a fost apriga, de mare lupta, iar tabela a ramas nemodificata. In partea secunda a primei reprize, Timisoara a oferit un rugby efectiv incantator cu o evolutie excelenta atat pe inaintare, dar mai ales pe treisferturi. O’Donnel a deschis seria eseurilor dupa o faza in viteza, Tangimana a culcat si el balonul in terenul de tinta advers, dupa o actiune de echipa in prim plan cu Conache, iar Umaga a obtinut un eseu spectaculos, receptionand dupa doua pase cu piciorul venite de la Conache si Burcea. Acelasi Conache a si transformat doua eseuri, dar si o lovitura de penalitate, in timp ce de cealalta parte, Janties a adus 3 puncte echipei sale, pentru 22-3.

 

Partitura ofensiva si in partea secunda, Timisoara a mai reusit trei eseuri, Drenceanu, dupa un mol de margine, Conache, actiune rapida si Rose, care a finalizat o patrundere extraordinara a lui Gorcioaia, Conache concretizand prin transformare un singur eseu. Pe final, dinamovistii au redus din diferenta, Florin Matusa si Fili Lomani reusind doua eseuri, unul transformat de Janties.

 

39-15 pentru Timisoara, care obtine o victorie meritata si spectaculosa, facand si o buna propaganda rugby-ului, in fata a circa 600 de spectatori, care au infruntat o vreme urata, pentru un spectacol frumos.

 

 
 
© Copyright 2021 RCM mvt