Ultima etapa din tur: Timișoara Saracens față in față cu U Cluj

 

23.04.2015

 

Sursa: Sport9

Rugbiștii bănățeni vor să lase definitiv în urmă forma mai puțin convingătoare din startul sezonului și să arate că adevărata față a echipei e cea din meciul cu Baia Mare și primele 60 de minute ale întâlnirii cu Dinamo. Timișoara Saracens joacă sâmbătă pe terenul Universității Cluj-Napoca, formație care a arătat că nu e deloc un sparring-partner în această ediție a SuperLigii. În premieră în actualul sezon Grainger Heikell și Sosene Anesi vor putea miza pe Vasile Rus, care și-a ispășit rundele de suspendare.

Timișoara Saracens RCM UVT vrea să completeze turul campionatului regulat pe locul 1, o satisfacție ținând cont că adversarele s-au împiedicat în corpore. ”Obiectivul e consolidarea poziției de lider. Meciul cu Dinamo ne-a dat încredere. Suntem pe drumul cel bun. Pe acel trend ascendent pe care l-am cerut echipei dinainte. Suntem în grafic, ne așteaptă un meci cu miză, greu, echipa va suferi din nou modificări. Sunt 38 de jucător in lot. Nu avem un prim 15 prestabili. Orice jucător are șansa să prindă echipa. Vor fi modificări în 23-ul cu care ne deplasăm la Cluj. Suntem convinși că ne vom întoarce cu victorie”, a declarat Dușan Filipaș, vicepreședintele lui Timișoara Saracens.

”E o săptămână la fel de importantă. Clujul va juca tare acasă, concentrarea e la noi. Nu am avut un start convingător. O evoluție bună la Baia Mare, una mediocră cu CSM și un succes apoi. Avem echipa și jucătorii care trebuie să iasă în față și să câștige meciurile. Vrem să oferim oportunitate tuturor și timp de joc. Am evoluat bine săptămâna trecută. Ne-am pierdut concentrarea însă în ultimele 20 de minute. Nu putem în această competiție să oferim asemenea oportunităși adversarului. Fizic suntem pregătiți, mental vrem ca băieții să aibă atitudinea potrivită. Vrem să avem o nouă performanță bună pentru a avea continuitate”, a spus și ”secundul” Sosene Anesi.

”Suntem în ultima etapă a acestui tur, suntem în obiectiv până acum, nicio înfrângere. Cel mai important e că valoarea echipei crește din ce în ce mai mult. Meciul cu Cluj e important, vin după o victorie la CSM, au o săptămână de pauză, sunt odihniți, cu siguranță ne vor pune probleme. De aceea suntem foarte concentrați, vom pune toată valoarea noastră în acest meci pentru a rămâne pe prima poziție”, a adăugat și căpitanul Stelian Burcea.

Saracens RCM a întâlnit Clujul și în singurul ei test dinaintea de startul sezonului. Timișorenii s-au impus atunci cu 38-21. ”Din păcate n-am jucat in acel meci de pregătire. Nu va fi asemănător, va fi unul cu miză, se vor câștiga puncte, vrem să luam cele cinci puncte de acolo. Acesta e obiectivul. Nu cred că se pune problema de valoare individuală … Au jucători de valoare, cu experiență. Au o grămada puternică, înaintași cu experiență, acolo se va disputa meciul”, a expicat Burcea.

”E un plus Csaba Gal, sunt convins că va deveni un lider al echipei, dacă nu a și devenit. A reușit să mobilizeze la Baia Mare străinii și românii”, a precizat Filipaș.

 

Revine Rus, Sefanaia stă

La timișoreni vor avea loc din nou modificări importante în echipă. Cea mai importantă veste e revenirea lui Vasile Rus. Flanker-ul și-a ispășit cele patru runde pe bară dictate după finala Cupei României. ”Are mare poftă de joc”, a conchis vicepreședintele lui RCM. Sosene Anesi a anunțat noi modificări. Astfel, Vali Calafeteanu va începe cel mai probabil ca titular după ce a stat pe bancă împotriva lui Dinamo. ”Hayden a jucat bine data trecută. Vali a avut probleme medicale, a trebuit să luăm decizii dificile în teren. Dar vrem să-i oferim o nouă oportunitate de a începe jocul. E un jucător bun, dar avem nevoie să-și recapete încrederea în el, mai ales la șuturi. Trebuie să-și concretizeze șansele”, a punctat antrenorul secund al lui Timișoara Saracens. O altă absență pentru acest meci va fi cea a lui Brian Sefanaia, care a impresionat când a intrat pe teren până acum. Acesta acuză o întindere.

Partida ”U” Cluj-Napoca – Timișoara Saracens se dispută sâmbătă, de la ora 13.00 (Rugby TV), pe arena ”Iuliu Hațieganu” în etapa a IV-a a SuperLigii. Bănățenii au 15 puncte și sunt urmați pe 2 de Steaua cu 12, ”șepcile” totalizează doar șase, dar din trei meciuri.

 
 
© Copyright 2021 RCM mvt