Victorie categorica acasa la U Cluj

 

25.04.2015

 

sursa articol oradestiri

sursa photo 

Timișoara. Timișoara Saracens RCM UVT a câștigat categoric pe terenul Universității Cluj, la scorul de 48-14, o nouă victorie cu punct bonus a bănățenilor. Bănățenii au marcat șapte esesuri, dintre care cinci cu jucătorii din linia de trei sferturi , după o primă repriză ce a fost un adevărat recital de rugby. În a doua parte, jocul s-a stins, dar Timișoara a bifat un nou obiectiv îndeplinit. 

”Sarazinii” au defilat pe terenul clujenilor încă din prima repriză. Primele uncte au venit dintr-o lovitură liberă bătută de Vali Calafeteanu, pentru 0-3, iar apoi, Murgoci a adus singurul eseu al gazdelor din prima repriză, trasnformat de Dimofte pentru 7-3. A fost singurul moment în care ardelenii au condus, deoarece echipa lui Heikell și Anesi a început apoi să se dezlănțuie. Shennan a bifat ”dubla de eseuri”m ambele transformate de Calafeteanu pentru 7-17. Revenit după o perioadă de suspendare, Vasile Rus a adus eseul trei, trasnformat de Calafeteanu pentru 7-24 pe tabelă, iar Vlad Zaharia a adus punctul bonus ofensiv, cu eseul al patrulea, rămas netransformat pentru 7-29. Până la pauză, bănățenii au marcat alte două eseuri, tot cu linia de trei sferturi, prin Tangimana și Rose, ambele trasnformate oentru scorul pauzei de 7-43.

În debutul reprizei a doua, Gigi Militaru a fost eliminat pentru proteste, iar imediat, ardelenii au venit cu un alt eseu, opera namibianului McGrath, fost jucător la Timișoara. Eseul a fost transformat pentru 14-43, iar punctele au devenit mult mai puține decât în prima jumătate. În partea a doua a mitanului secund, Romulus Boar a suferit o accidetare, iar bănățenii au rămas din nou în inferioritate, după ce Fonovai Tangimana a văzut cartonașul galben. Eseul a venit tot de la timișoreni, datorită lui Burcea, de 14-48, după transformarea ratată de Jack Umaga.

Timișoara Saracens: 1. Militaru, 2. Gorcioaia, 3. Mariș, 4. Lazăr, 5. Drenceanu, 6. Burcea, 7. Rus, 8. Nabalei, 9. Calafeteanu, 10. Rose, 11. Moala, 12. umaga, 13. Tangimana, 14. Zaharia, 15. Shennan. Au mai intrat: Taupaki, Popârlan, Sabău, Ciaparii, Neacșu, O’Donnell, Anesi, Ianuș

Etapa viitoare, Timișoara Saracens începe returul cu un meci în deplasare la Steaua.

 
 
© Copyright 2021 RCM mvt